Index Vakbarát Hírportál

Pelé lánya megosztotta a futball-legendáról készült utolsó fotókat

2023. január 14., szombat 21:09

Pelé legidősebb lánya posztolta édesapjáról az utolsó fotókat, melyek a São Pauló-i Albert Einstein Kórházban készültek a háromszoros világbajnok futballistáról. Kely Nascimento az Instagramon osztotta meg a képeket, ezek mellé egy hosszú üzenetet is csatolt, amelyben köszönetet mondott a kórház összes alkalmazottjának az orvosoktól kezdve a nővéreken át a takarítókig.

A fotókon Pelé az ágyban fekszik, miközben az egészségügyi személyzet ápolja őt, körülötte pedig a családtagjai láthatók.

„Tudom, hogy Pelé gondozása megtiszteltetés, de azt is tudom, hogy az emberek nem értik, milyen bénító nyomással és igénybevétellel jár egy király gondozása. Olyan tisztelettel és szeretettel találkoztam a kórházban, amiről nem is gondoltam volna, hogy lehetséges” – írta Kely Nascimento.

A korábbi labdarúgó Edson Arantes do Nascimento, azaz Pelé 82 éves korában, 2022. december 29-én halt meg.

Az évek óta vastagbélrákkal betegeskedő Pelét november 30-án vitte be a kórházba felesége, Marcia Aoki.

Az idős sportembernél a rákon kívül szívelégtelenséget és egész testre kiterjedő ödémát diagnosztizáltak. Megállapították, hogy szervezete már nem reagál a kemoterápiára, és az orvosok szerint a mentális állapota sem volt tökéletes.

Rovatok