Index Vakbarát Hírportál

Háromszoros Európa-bajnok érkezik a válogatottba

2023. január 24., kedd 10:43

Újabb orosz versenyző érkezik a magyar birkózóválogatottba, ugyanis a háromszoros Európa-bajnok Orsus Sztalvira honosítási kérelmét kezdeményezte a Magyar Birkózószövetség (MBSZ) – erősítette meg a szervezet kedden.

Az MTI beszámolója szerint a 30 éves Orsust – aki nagyapja révén magyar származású – nevezte az MBSZ a február elsején rajtoló Zagreb Openre, amely az UWW által szervezett rangsorverseny-sorozat első állomása.

Orsus 2018-ban és 2019-ben az 53 kilogrammban, két évvel ezelőtt pedig egy kategóriával feljebb, 55 kilóban nyerte meg a kontinensviadalt.

A legutóbbi Európa Játékok bronzérmese részt vett a tokiói olimpián, ahol 10. helyen végzett a legkisebb súlyban (női 50 kg).

A szabadfogású válogatottban már három volt orosz birkózó szerepel: Muszukajev Iszmail – aki nyert magyar színekben Európa-bajnokságot és vb-bronzérmet –, valamint Vlagyiszlav Bajcajev és Gamzatgadzsi Halidov.

(Borítókép: Dénes Mercédesz és az orosz Sztalvira Orsus küzd a bronzéremért a női birkózók 53 kilogrammos súlycsoportjában a II. Európa Játékokon a minszki Sportpalotában 2019. június 27-én. Fotó: Kovács Tamás / MTI)

Rovatok