Index Vakbarát Hírportál

Tarolt a világbajnok: mindenki szerint ő volt az év legjobbja

2023. január 31., kedd 16:20

A professzionális dartsozókat tömörítő szervezet (PDC) kiosztotta az év legjobbjainak járó díjait. A regnáló világbajnok és világelső, Michael Smith tarolt: őt választották a 2022-es év legjobbjának a játékostársak, a szurkolók és maga a PDC is. Ezzel egy időben bejelentették a 2023-as Premier League nyolc résztvevőjét is.

Kiosztotta a 2022-es esztendő legjobbjainak járó díjait a PDC – írja honlapján a szervezet. Ahogy várható volt, tarolt a friss világbajnok: Michael Smith három elismerést is bezsebelt. Az angol dartsozót választották az év legjobbjának a szurkolók, a játékostársak és a PDC is.

Nem ok nélkül: a 32 éves Smith megnyerte egyebek mellett a Grand Slam of Dartsot és a US Masterst is, majd év végén megkoronázta 2022-es teljesítményét világbajnoki címével.

A döntőben Michael van Gerwent egy rendkívül magas színvonalú meccsen győzte le, a 9 nyilast is hozó legjük minden idők talán legjobbja volt. 

Elevenítsük is fel, aki pedig lemaradt volna róla, annak érdemes most megnéznie.

A PDC hivatalos közlése szerint rekordszámú szurkolói szavazat érkezett, amelyek 60 százalékát gyűjtötte be Michael Smith – azaz elsöprő fölénnyel tartották őt az év legjobbjának a drukkerek. A játékostársak voksainak 40 százalékát szerezte meg. 

A PDC további díjazottjai:

Érdekesség, hogy a hét kategóriából ötben – mindegyikben, amelyikben lehetett – jelölt volt Michael van Gerwen.

Bejelentették a Premier League mezőnyét is

A PDC időközben közzétette az év legjobban várt sorozata, a Premier League nyolcfős mezőnyét. A világelső Michael Smith, a címvédő Michael van Gerwen, a 2021-es világbajnok Gerwyn Price, és a sorozatban 10. PL-részvételére készülő Peter Wright is ott lesz a mezőnyben.

Rajtuk kívül van két nagy visszatérő a Premier League-be: Nathan Aspinall és Dimitri Van den Bergh is újra ott lesz a mezőnyben. A hétvégi Masterst megnyerő Chris Dobey is megmutathatja magát a nagyközönségnek, a névsor pedig Jonny Claytonnal lett teljes. 

A Premier League ezen a héten elrajtol, ebben a szezonban is csütörtökönként a Sport Televízión láthatjuk a mérkőzéseket. Az első fordulót Belfastban rendezik, az utolsó, tizenhatodikat május 18-án Aberdeenben, majd a rájátszást május 25-én Londonban.

A 2023-AS PREMIER LEAGUE MEZŐNYE

A 2023-AS PREMIER LEAGUE MENETRENDJE

(Borítókép: Michael Smith a világbajnokság döntőjén. Fotó: Getty Images Hungary)

Rovatok