Index Vakbarát Hírportál

A magyar válogatott védőjének nagy céljai vannak, pályára lépne a budapesti El-döntőn

2023. március 7., kedd 09:34

Szalai Attila, a török Fenerbahce és a magyar válogatott kulcsjátékosa úgy nyilatkozott: mindent megtesznek majd annak érdekében, hogy csapatával egészen a döntőig eljussanak az Európa-ligában, és pályára léphessen Budapesten.

Csapata legértékesebb játékosa, Szalai Attila a klub televíziójának adott interjújában kiemelte: nagy céljaik vannak, különösen neki, mivel pályára szeretne lépni szülővárosában, Budapesten, az Európa-liga fináléjában. 

A második számú európai kupasorozat idei kiírásának döntőjét fővárosunkban, a Puskás Arénában rendezik, ahol a még versenyben lévő Fenerbahce védője nagyon szívesen játszana – ezúttal nem válogatottként, hanem klubjátékosként. 

Az egyenes kieséses szakaszban sok jó csapat alkotja az mezőnyt, de mi vagyunk az egyikük. Nagy céljaink vannak, különösen nekem, hiszen Budapest a szülővárosom, és nagyszerű lenne ott döntőt játszani

– utalt a május 31-re kitűzött fináléra a 31-szeres válogatott hátvéd.

Hozzátette: először persze a nyolcaddöntőben szeretnének túljutni a Sevillán, amely mostanában kétarcú csapat. A bajnokságban ugyanis finoman szólva gyengélkedik, miközben az európai kupaporondon veszélyes ellenfél. Igyekeznek a lehető legalaposabban felkészülni ellenük. 

Nagyon jól érzem magam a csapatunknál. Egy játékos számára nagy megtiszteltetés, hogy minden meccsen pályára léphet. Hálás vagyok érte, hogy így lehet – persze, keményen meg is dolgozom érte. Ebben az idényben nagyon sok mérkőzés van már a lábamban. Szinte folyamatosan háromnaponta lépünk pályára. Emiatt nagyon kell ügyelnem a helyes étkezésre, regenerációra és edzésre

nyilatkozta Szalai

Apropó a budapesti Európa-liga-döntő, nemrégen átfogó, négynapos szakmai bejárást tartott a létesítményben az európai és a magyar szövetség által delegált szervezőbizottság. Az MLSZ közleménye szerint először a mérkőzéssel kapcsolatos legfontosabb terület, a pálya és annak környéke került a szemle fókuszába.

A Puskás Aréna gyepminősége továbbra is tökéletesen megfelel az Európai Labdarúgó-szövetség elvárásainak, mint ahogy az öltözők és a kiegészítőlétesítmények is alkalmasak a legmagasabb színvonalú események kiszolgálására

– olvasható a szövetség oldalán.

 (Borítókép: Getty Images)

Rovatok