Index Vakbarát Hírportál

Akin nem fog a kor: Zlatan Ibrahimovic ismét kerettag a svéd válogatottban

2023. március 15., szerda 17:27

A 41 éves Zlatan Ibrahimovic újra tagja az Európa-bajnoki selejtező mérkőzésekre készülő svéd labdarúgó-válogatott keretének. A svédek jövő pénteken, illetve három nappal később is hazai pályán szerepelnek.

A helyi szövetség honlapjának szerdai híre szerint az AC Milan veterán támadója is készülhet a belgák, illetve az azeriek elleni Eb-selejtezőre. A svédek jövő pénteken, illetve három nappal később is hazai pályán szerepelnek.

Zlatan a legutóbbi három bajnoki mérkőzésén hosszabb időt a pályán tudott tölteni, és annak ellenére is jó formában van, hogy az utóbbi időben sérült volt. Még mindig hozzá tud tenni a válogatotthoz a pályán és azon kívül is

– mondta a 121-szeres válogatott csatár behívásáról Janne Andersson szövetségi kapitány.

A 62 találattal válogatottsági gólrekorder Ibrahimovic már eddig is minden idők legidősebb, pályára lépő játékosa volt a svéd nemzeti együttesnek: tavaly márciusban a lengyelek ellen 40 évesen 5 hónaposan és 26 naposan kapott lehetőséget, és most ezt a rekordot tovább javíthatja.

A csatár egyszer, a 2016-os Európa-bajnokság után már lemondta a szereplést a nemzeti csapatban, amelybe 2021 márciusában tért vissza.

A svédek az osztrákokkal és az észtekkel szerepelnek még azonos ötösben a mostani selejtezősorozatban.

Rovatok