Index Vakbarát Hírportál

Felébredt a kómából az amputált olimpiai bajnok, de nem volt benne sok köszönet

2023. március 18., szombat 12:36

Felébredt a mesterséges kómában tartott Roman Kosztomarov, aki az év elején került kórházba tüdőgyulladással, majd lélegeztetőgépre került. Betegsége miatt amputálni kellett a végtagjait, valamint két agyvérzésen is átesett. A férfi az ébredése után azonban csúnyán nekiment a feleségének, és ordítani kezdett vele.

A korábbi olimpiai bajnok orosz jégtáncos, Roman Kosztomarov január 10-én súlyos tüdőgyulladással került kórházba, ahol lélegeztetőgépre került, aminek következtében vérkeringési problémák léptek fel nála. 

A betegség miatt a 46 éves sportoló mindkét lábát, később pedig a kezeit is amputálni kellett. Azonban nem ez volt az egyetlen probléma, hiszen a világbajnok két agyvérzésen is átesett az utóbbi hetekben.

Később egy vértisztító eljárást hajtottak végre rajta, ami után orvosai stabilnak írták le az állapotát. Az Agenzia Italia információi szerint a férfi felébredt a mesterséges kómából, és már beszélt is a feleségével, Okszana Domnyinával – aki szintén műkorcsolyázó, és olimpiai bronzérmes volt 2010-ben Vancouverben –, ebben azonban sok köszönet nem volt.

A családhoz közeli források szerint Kosztomarov, miután felébredt, keményen a felesége ellen fordult, és kiabálni kezdett vele.

Az orvosok szerint az érzelmi összeomlás gyakori jelenség az intenzív osztályon kezelt betegeknél, különösen több műtét után, mint Kosztomarov esetében. Roman Kosztomarov emellett a fenekében jelentkező fájdalomra is panaszkodott.

(Borítókép: Roman Kosztomarov a 2002-es téli olimpián Salt Lake Cityben. Fotó: Tony Marshall / EMPICS / Getty Images)

Rovatok