Index Vakbarát Hírportál

Az MLSZ döntése nyomán megszűnhet egy régi tradíció a magyar futballban

2023. március 29., szerda 07:27

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) levélben tájékoztatta az NB I-es és NB II-es klubokat arról, hogy ezentúl szigorúbban szabályozzák a szurkolói kezdőrúgást, amely a jövőben akár meg is szűnhet, értesült a Nemzeti Sport.

Mint arról lapunk beszámolt, a márciusi MTK–Diósgyőri VTK-rangadón a vendégcsapat kapusa két lövését is védte a születésnapos hazai szurkológyereknek a második félidőt megelőző kezdőrúgást követően – az eset után a szomorkodó kisfiút a testvére vitte le a pályáról.

Az eset nagy vihart kavart Magyarországon, később a DVTK a weboldalán tudatta, hogy meghívta az MTK fiatal szurkolóját, családját és csapattársait az együttes egyik soron következő hazai meccsére.

A Nemzeti Sport most úgy értesült, hogy az MLSZ nemrég levelet küldött a profi osztályokban szereplő kluboknak a kezdőrúgás intézményével összefüggésben.

A levélben állítólag az áll, hogy a jövőben a kezdőrúgást elvégző szurkoló és a labda sem hagyhatja el a kezdőkör területét, valamint ennek az eseménynek a lehető legrövidebb időn belül be kell fejeződnie.

A szövetség iránymutatása alapján mind az NB I-es, mind pedig az NB II-es bizottságnak foglalkoznia kell azzal is, hogy az új bajnoki idényben már ne legyen szurkolói kezdőrúgás, olvasható az nso.hu-n. A sportportál emlékeztetett arra, hogy más országok profi bajnokságában nincs példa ehhez hasonló, a meccset rendhagyó módon bevezető szurkolói eseményre.

Rovatok