Index Vakbarát Hírportál

Visszavonul Vas János válogatott jégkorongozó

2023. április 14., péntek 21:47

Visszavonul Vas János, a DVTK jégkorong-akadémiáján az U21-es csapat vezetőedzőjeként folytatja karrierjét.

Amint azt a 39 éves sportoló a klub honlapjának pénteken elmondta, hosszú és tartalmas pályafutást tudhat maga mögött, amit „lezárni is tudni kell”.

Már gondolkodtam az évek során, mikor és milyen módon szeretném befejezni a karrierem, és fontosnak tartottam, hogy az utolsó szezonom után még akarjanak a szurkolók és a stábtagok a jégen látni a következő évadban is. A DVTK stábja megkeresett a szezon vége felé lehetőségekkel, aminek nagyon örültem, mert éreztem a belém vetett bizalmat. Nagyon motiváló és óriási kihívásokkal teli feladatokat beszéltünk át, amik roppant szimpatikusak számomra, így ezek után nehéz szívvel bár, de egyszerűbben hagyom ott a profi jégkorong-pályafutásomat

– mondta a 171-szeres válogatott Vas, aki egy hete jelentette be a nemzeti csapattól való visszavonulását.

A magyar jégkorong utóbbi 20 évének egyik meghatározó játékosa a jövőben a DVTK Jegesmedvék Jégkorong Sportakadémia U21-es csapatának irányítását veszi át vezetőedzőként.

A fiatalon a svéd bajnokságban pallérozódó hokis 16 világbajnokságon vett részt. Ő az egyetlen játékos, aki mindháromszor benne volt az elitbe jutó nemzeti együttesben.

Vas máig az utolsó magyar hokis, akit draftoltak az észak-amerikai profi ligában (NHL): 2002-ben a Dallas Stars a második körben, a 32. helyen foglalta le játékjogát, NHL-es szerződést kapott, ám végül mérkőzésre nem nevezték a világ legerősebb bajnokságában. Klubkarrierjét Magyarországon kívül Franciaországban, Csehországban, Svédországban és az Egyesült Államokban töltötte.

Rovatok