Index Vakbarát Hírportál

Kalmár Zsolt élete mérkőzésére készül a Slovan ellen

2023. május 5., péntek 21:32 | aznap frissítve

A DAC csapatkapitányaként Kalmár Zsolt élete mérkőzésére készül a Slovan Bratislava elleni rangadón, amely a szlovák labdarúgó-bajnokság döntőjének is megfelel.

„Tudjuk, hogy mit nyerhetünk ezzel a meccsel. Tudjuk, hogy a közönség és a klub mit tud nyerni ezzel a meccsel. Mindenki a vérét fogja adni a pályán. Úgy megyünk ki, hogy győzzünk, és folytassuk azt a szezont, amit elkezdtünk” – mondta a dunaszerdahelyi klub pénteki sajtótájékoztatóján a magyar válogatott középpályás.

A 27 éves játékos szerint sikerült a fejeket kitisztítani, sokat beszélgettek arról, mit és hogyan kellene jobban csinálni. Úgy vélte, mindenki nagyon motivált és elszánt, hogy ezt az utolsó lépcsőfokot megugorják.

A Slovantól elszenvedett vereség után kicsit görcsössé vált a játékunk, de a csapat ezen már túl van. Olyan derbire készülünk, ami mindenkinek a legfontosabb a karrierje során. Hiszek abban, hogy ezt meg tudjuk csinálni, és így újra át tudjuk venni a tabellán az első helyet. Nem titkolom, három meccs van hátra, három győzelmet akarunk, hogy bajnokok legyünk

– fogalmazott Kalmár, arra is utalva, hogy a DAC nemrég még hatpontos előnnyel éllovas volt, majd a vasárnapi rangadót már kétpontos hátránnyal várja.

Kalmár az M1-nek nyilatkozva kiemelte, hogy rég, talán a koronavírus-járvány előtt volt legutóbb telt ház, de most az lesz, a szurkolók pedig bele tudják hajszolni a csapatot a győzelembe.

Személy szerint nekem sokat jelentene a bajnoki cím, mert csapatkapitányként még nem nyertem trófeát, ideje most már ezt pótolni. Itt vagyok már hat éve, szívemhez nőtt a DAC. Ha veszítünk, akkor vége van. Viszont ha megnyernénk a bajnokságot, az mindenkinek történelmi siker lenne. Mindenkinek meg akarjuk adni azt a boldogságot, amit csütörtökön a Nápolytól láttunk

– utalt Kalmár arra, hogy a Napoli 33 év után győzött az olasz bajnokságban.

Jan van Daele sportigazgató szintén arról beszélt, hogy történelmi meccs előtt áll a története első bajnoki címére hajtó DAC.

„Pontosan erről álmodtunk, hogy amolyan bajnoki döntőt játszhatunk a saját gyönyörű stadionunkban 12 700 néző előtt. Fantasztikus atmoszféra lesz, igaz fociünnep. Nagy nap lesz ez a szlovák futballnak is” – mondta a sajtótájékoztatón a belga sportvezető, aki Adrian Gulát Közép-Európa egyik legjobb edzőjének nevezte.

Látszik a fejlődést, ezért előbb-utóbb jönnek az eredmények is, de a címek nem rendelésre érkeznek a futballban. Ha megnyerjük a bajnoki címet, akkor azt százszázalékosan megérdemeljük, de ha nem, akkor dolgozunk, küzdünk tovább.

A DAC–Slovan Bratislava szlovák rangadó vasárnap 17.30-kor kezdődik Dunaszerdahelyen. A hazaiak hátránya két pont három fordulóval a vége előtt.

Rovatok