Index Vakbarát Hírportál

Álomfizetéssel csábíthatja Angliába Szoboszlai Dominikot a Premier League topcsapata

2023. május 11., csütörtök 17:50

Szoboszlai Dominik az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Newcastle United első számú nyári kiszemeltje. A patinás brit klub akár bruttó tízmillió fontos éves fizetést is ajánlhat a 22 éves magyar válogatott középpályásnak – értesült klubközeli angol forrásból a Nemzeti Sport.

Úgy hírlik, hogy az angol klub képviselői már több meccsen is megnézték Szoboszlait. A Nemzeti Sport úgy tudja, a „szarkák” érdeklődése valóban komoly, és nem légből kapott, így van rá esély, hogy a transzfer összejöjjön a következő átigazolási időszakban.

A Newcastle United jelenleg a harmadik helyen áll a Premier League-ben, és ha nem csúszik ki az első négyből, akkor jövőre indulhat a Bajnokok Ligájában. A klub nem titkoltan szeretne leigazolni egy olyan fiatal irányító középpályást, aki hosszú évekre megoldást jelenthet a poszton.

„Dominik jelenleg kizárólag az idény hátralévő mérkőzéseire koncentrál. A német bajnokságban dobogós helyekért harcolhat a lipcseiekkel, a Német Kupában pedig tavalyhoz hasonlóan ismét döntőbe jutottak a csapattal. Azt elmondhatom, a teljesítménye alapján nem meglepő, hogy topligás klubok élcsapatainál kerül szóba a neve, de ennél többet egyelőre nem tudok mondani. A tárgyalásoknak nem az idény legfontosabb szakaszában van az idejük, a bajnokság után beszélhetünk a folytatásról” – reagált a Nemzeti Sportnak az átigazolási hírre Szoboszlai Dominik menedzsere, Esterházy Mátyás.

A Transfermarkt adatai szerint a magyar válogatott csapatkapitányi posztját is betöltő Szoboszlai Dominik értéke jelenleg 40 millió euró, vagyis mintegy 14,2 milliárd forint.

Rovatok