Index Vakbarát Hírportál

Áll a bál Niki Lauda öröksége körül, elképesztő vagyonról megy a vita

2023. május 15., hétfő 06:50

A 2019-ben elhunyt Forma–1-es legenda, Niki Lauda örökösödési vitája tartja lázban a külföldi híroldalakat. A Der Standard és a Kurier is úgy értesült, hogy Birgit Lauda egy évvel férje halála után beperelte a hagyatékot kezelő Lauda magánalapítványt.

Sajtóhírek szerint 30 millió euró körüli összeget követel az özvegy, aki Lauda két, 13 éves ikergyermekének, Maxnak és Miának az édesanyja, írja az Infostart.

A háromszoros világbajnok Lauda évekkel halála előtt hozta létre a magánalapítványt több száz millió eurós vagyonnal. Pont azért tett így, mert nem akarta, hogy a vagyona viták tárgyát képezze.

Az alapítványból rendszeresen fix összeget fizetnek ki valamennyi hozzátartozójának, az özvegy állítólag havi 6000 euró körüli összeget kap.

Haig Asenbauer, Lauda egykori bizalmasa azt kívánta elérni, hogy az özvegyet öröklésre képtelenné nyilvánítsák – tudta meg a Kurier.

Többek között sikkasztással vádolta őt egy olyan művészeti gyűjteményből, amelynek darabjait annak idején Niki és Birgit Lauda vásárolta. Az ügyben legkorábban nyáron várható ítélet.

Rovatok