Index Vakbarát Hírportál

Tíz pontot vontak le az olasz rekordbajnoktól

2023. május 22., hétfő 20:57

Az ügyészség ajánlásánál kevesebbet, mindössze 10 pontot vontak le a Juventus labdarúgócsapatától a klub átigazolási szabálytalanságai miatt. Ezzel az ítélettel a Juventus nem vesztette el a reményét arra, hogy jövőre is az európai elitben, a Bajnokok Ligájában indulhasson.

A klub átigazolási ügyeit vizsgáló Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) fellebbviteli bírósága döntése értelmében tíz pont levonást kapott a jelenlegi szezonra a Juventus. Korábban az ügyészség 11 büntetőpontot kért a klubra.

Az ügyészi kérés azután érkezett, hogy a klub ellen januárban elhatározott 15 pontos büntetést eltörölte az olasz legfelsőbb sportszervezet, és új meghallgatásra utasította a futballhatóságokat.

A másodfokú ítélet sem végleges, hiszen egyrészt a Juventus vezetői még ezt is megfellebbezhetik, másrészt az Európai Labdarúgó-szövetség is tárgyalja az ügyet, és könnyen elképzelhető, hogy a klubra újabb szankciókat vet ki.

Olasz lapértesülések szerint akár az is elképzelhető, hogy az UEFA egy évre száműzheti az olasz rekordbajnokot a nemzetközi porondról.

Rovatok