Index Vakbarát Hírportál

Üzent Suhajda Szilárd felesége

2023. május 31., szerda 15:15 | aznap frissítve

A Mount Everestben eltűnt Suhajda Szilárd felesége, Legindi Tímea a magyar mászó közösségi oldalán mondott köszönetet minden ismerős és ismeretlen embernek, aki megjelent a keddi megemlékezésen.

Mint arról már az Index is beszámolt, kedd este több százan zarándokoltak el a Szemlő-hegyi-barlang fölötti Kessler Hubert parkba, hogy csendes megemlékezés formájában tisztelegjenek a Mount Everesten eltűnt magyar hegymászó, Suhajda Szilárd emléke előtt.

A magyar hegymászó családja a Facebookon arra kérte a megemlékezőket, ne fekete ruhában érkezzenek, és tartózkodjanak a részvétnyilvánítástól.

Legindi Tímea gyertyát gyújtott, amit elhelyezett férje emlékhelye és ikonikus, mindenki által ismert fotója mellé, majd Pintér László, az expedíció szóvivője mondott rövid beszédet. Ekkor már teljesen megtelt a Kessler Hubert park, a felfelé vezető lépcsőn is alig lehetett közlekedni, legalább kétszázan jöttek el a csendes megemlékezésre.

Mint megtudtuk, szerdán 17 órától a Pilisben, a Nagy-Kevély-hegyen – ahol oly sokat járt a hegymászó –, a sziklafal előtt a család egy pici keresztet és egy képet helyez el. A megemlékezésre várják a tisztelgőket.

Szilárd! Itt a hegyek tetején mindig érezni fogjuk a Te égi közelséged, és nem felejtünk! Mi is felnézünk Rád, a hegyekre, a Napra, a Holdra, a csillagokra, és a saját magunk, mindenek feletti álmaiba!

– áll a meghívóban.

Üzent az ismerősöknek és az ismeretleneknek is

A keddi megemlékezés után Suhajda Szilárd közösségi oldalán friss bejegyzés jelent meg, felesége mondott köszönetet a megemlékezésen megjelenteknek:

Kedves Ismerősök! Kedves ismeretlen Ismerősök! Köszönjük, hogy ott voltatok velünk tegnap. Sokat jelent, sokat jelentett. Nagyon is!

– írta a bejegyzésben Legindi Tímea.

Rovatok