Index Vakbarát Hírportál

Videón a balhé: Székkel dobták meg a budapesti El-döntő játékvezetőjét

2023. június 3., szombat 06:39

Nagy valószínűséggel olasz szurkolók inzultálták a repülőtéren Anthony Taylort, a Budapesten megrendezett Európa-liga döntőjének játékvezetőjét. A bírót a rendőrök mentették meg egy komolyabb támadástól, amikor is egy széket dobtak felé, amit egy rendőr ütött el az útjából.

Ahogyan arról már beszámoltunk, José Mourinho, a Roma labdarúgócsapatának portugál vezetőedzője a vesztes Európa-liga-döntőt követő sajtótájékoztatón még csak visszafogottan, de azért már akkor is érezhető súllyal és kritikával értékelte Anthony Taylor játékvezető teljesítményét, a szerdai összecsapás helyszínéül szolgáló Puskás Aréna garázsában azonban ennél jóval messzebb ment.  De nemcsak a sportolók és edzők, hanem a szurkolók is inzultálták a bírót.

Egy korábbi cikkünkben írtunk már arról, hogy milyen inzultusok érték a repülőtéren a játékvezetőt.

EGY ÚJABB VIDEÓN PEDIG LÁTHATÓ, AHOGYAN ANTHONY TAYLORT EGY SZÉKKEL IS MEGPRÓBÁLTÁK MEGDOBNI. AZONBAN AZ EGYIK RENDŐRNEK SIKERÜLT HÁRÍTANIA.

Az ügyben még a repülőtér is kiadott egy közleményt, amelyből kiderült, hogy végül sikerült biztonságosan gépre szállnia a játékvezetőnek. A 24.hu szerint azt írták:  „Anthony Taylort, az UEFA Európa-liga döntőjének játékvezetőjét ma este incidens érte a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A vesztes Roma csapat szurkolói felismerték a játékvezetőt a repülőtér éttermi területén, ahol a járata indulására várakozott. A repülőtér-üzemeltető és a rendőrség szoros együttműködésének, illetve a szurkolók érkezésének és távozásának idején a repülőtéren elrendelt fokozott rendőri jelenlétnek köszönhetően a hatóság azonnal közbeavatkozott, és a játékvezetőt az egyik váróba kísérték, majd pedig rendőrök kíséretében biztonságosan felszállt a járatára.

Az incidensben részt vevő olasz állampolgárt a rendőrség elfogta, és garázdaság bűncselekmény elkövetése miatt büntetőeljárást indított vele szemben. A repülőterén a fenti, elszigetelt incidenst követő rendőri intézkedésnek köszönhetően további rendbontásra nem került sor. A Budapest Airport és a Rendőrség az utasokkal vagy a repülőtéri személyzettel szembeni bármilyen erőszakos cselekmény esetén a zéró tolerancia elve alapján lép fel

– áll a közleményben.

(Borítókép: Anthony Taylor 2023. május 31-én. Fotó: Chris Brunskill / Fantasista / Getty Images)

Rovatok