Index Vakbarát Hírportál

Elkészült a labdarúgó-klubvilágranglista, a friss BL-győztes csak a második rajta

2023. június 14., szerda 18:50

Az éves ranglistát a 2022. június 1. – 2023. május 31. között született eredmények alapján állították össze, így a Manchester City BL-győzelme még nem játszott szerepet a kalkuláció során.

Az elmúlt egy év eredményei alapján készült és május 31-én lezárt listán a spanyol bajnokság ezüstérmese 313 ponttal vezeti a nemzetközi szervezet által összeállított, a futball történetével és statisztikáival foglalkozó rangsort.

A triplázó Manchester City, amely idén megnyerte a Bajnokok Ligáját, az angol bajnokságot és az FA Kupát is, egy ponttal többet gyűjtött, mint a harmadik helyezett brazil Flamengo (278 pont), így valamivel közelebb zárkózott a listavezető spanyol csapathoz.

A magyar válogatott játékosokat foglalkoztató csapatok közül a Szalai Attilát a keretében tudó friss török kupagyőztes Fenerbahce a 17. helyen áll a listán.

Kerkez Milos holland csapata, az AZ Alkmaar a 19. helyet foglalja el, Szoboszlai Dominik, Willi Orbán és Gulácsi Péter együttese, az RB Leipzig pedig a 28. pozíciót szerezte meg.

AZ IFFHS KLUBVILÁGRANGLISTÁJA

(2022. JÚNIUS 1. – 2023. MÁJUS 31.):

Rovatok