Index Vakbarát Hírportál

Nagy bejelentést tett Suhajda Szilárd özvegye

2023. június 19., hétfő 10:47

Suhajda Szilárd özvegye, Legindi Tímea közölte, hogy könyvet adnak ki az eltűnt hegymászó írásaiból, naplóbejegyzéseiből.

Korábban az Index is beszámolt arról, hogy Suhajda Szilárd hegymászó a Mount Everest meghódítására indult. A májusi csúcstámadás közben azonban a hegymászó eltűnt, és mint megírtuk, a mentőcsapat nem találta meg, végül fel kellett adniuk a keresést.

Suhajda Szilárd sátrát utóbb a 4-es táborban találták meg, körülbelül 7950 méteren. Az ott talált tárgyakat levitték, a holttestet viszont hiába keresték. A család azt is közölte, hogy a hegymászó maradványai mindenképpen a hegyen maradnak. Azóta Budapesten egy nyilvános megemlékezést is tartottak.

Legindi Tímea, a hegymászó özvegye hétfőn, a megemlékezés óta először posztolt Suhajda Szilárd Facebook-oldalán. Mint írta, a hegymászó írásait, naplóbejegyzéseit sokan követték a közösségi médiában.

Szilárd minden körülmény között arra törekedett, hogy ezek az írások színvonalasak és élvezetesek legyenek. Számára a minőség mindig is többet ért a mennyiségnél. Az elmúlt évek folyamán benne, bennünk saját igényként és sokak biztatására felmerült egy könyv megírásának a gondolata

– írta, hozzátéve, fiával együtt ők Suhajda Szilárd minden szellemi termékének örökösei, ezért feladatának érzi a könyv kiadását.

„Nem ma, nem holnap, de nem is annyira a távoli jövőben mindenképpen sort fogok erre keríteni: Szilárd és az ő méltó emléke megérdemli ezt. Megérdemli, nagyon is! Talán túlzás nélkül kijelenthetem, hogy én ismertem a világon a legjobban, ezért egy olyan, minden értelemben »szilárdos« könyvet szeretnék létrehozni, amely hűen tükrözi az ő csodálatos személyiségét.”

 Amikor eljön majd az ideje, és kiadásra került, mindenki tudni fog róla. Köszönöm szépen!

– írta Suhajda Szilárd özvegye. 

(Borítókép: Suhajda Szilárd / Kyocera Everest Expedíció 2023)

Rovatok