Index Vakbarát Hírportál

Szíve szakad, de szövetsége hibája miatt maradhat le az olimpiai előversenyről

2023. június 28., szerda 15:26

„Megszakad a szívem, hiszen egy olyan versenyre nem neveztek be, ami a négyéves olimpiai ciklusban a harmadik legfontosabb verseny” – írja közösségi médiában megjelent bejegyzésében a vitorlázó Érdi Mária, aki Vadnai Jonatánnal együtt lemaradhat a párizsi olimpia tesztversenyéről – a sportági magyar szövetség miatt.

A Magyar Vitorlás Szövetség banális hibája miatt maradhat le két olimpiai szereplésre esélyes versenyzőnk a júliusi marseille-i ötkarikás tesztversenyről – értesült a hvg.hu. A lap hozzáteszi, egyszerűen arról van szó, hogy

a szövetség elfelejtette befizetni a két vitorlázó nevezési díját, a létszám pedig időközben betelt.

Az értesüléseket azóta a szövetség elnöke, Haranghy Csaba is megerősítette, aki elmondta: hibáztak.

Elmondása szerint a nevezés megtörtént, a nevezési díjakról küldött számla viszont a levélszemétben kötött ki, amelyet senki nem vett észre. A történethez kapcsolódik, hogy a World Sailing, azaz a Nemzetközi Vitorlásszövetség nem a szokásos e-mail-címről küldte a számlát, ezért történhetett a hiba. A két érintett vitorlázó Érdi Mária, és a jelenlegi világranglista negyedik helyén álló Vadnai Jonatán.

Sokat eltűrtünk már a szövetségnek. Nem szoktam rájuk panaszkodni, bár gyakran megtehetném. Megszoktam, hogy magamra vagyok utalva, nem csak a vízen, de a mindennapokban is. Mindig arra próbálok fókuszálni, hogy hogyan lehetek jobb vitorlázó. Tudom, hogy Magyarországon nem sok embert érdekel, amit csinálunk, ez is rendben van. Mégis most megszakad a szívem, hiszen egy olyan versenyre nem neveztek be, ami a négyéves olimpiai ciklusban a harmadik legfontosabb verseny, az olimpia és az idei kvalifikációs világbajnokság után 

– írta a vitorlázó. Érdi Mária hozzátette bejegyzésében, ez neki nem vicc, mivel erre teszi fel az életét minden nap, hogy rajthoz állhasson egy előolimpián. Az önrészét becsülettel végigcsinálta, a szövetségnek „pedig csak annyi dolga lett volna”, hogy benevezze a versenyre.

Haranghy Csaba elmondta, jelenleg azon dolgoznak, hogy helyrehozzák a hibát, és elérjék a nemzetközi szövetségnél, hogy versenyzőik elindulhassanak a versenyen. Az indulók száma viszont betelt, a két magyar vitorlázó részvétele csak abban az esetben lehetséges, ha a World Sailing megemeli a versenyzői kvótát.

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok