Index Vakbarát Hírportál

Mattrészegen robogózott, felfüggesztett börtönt kapott a háromszoros világbajnok sportoló

2023. június 29., csütörtök 13:52

Peter Sagan háromszoros világbajnok országúti kerékpáros három hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott egy tavalyi incidens miatt, amikor ittas vezetésen kapták.

Peter Sagan szlovák kerékpáros 2022. május 12-én ittasan közlekedett egy robogóval. A korábbi kiváló sprintert fényes nappal állították meg, mivel közlekedési módja felkeltette a rendőrök figyelmét.

Az igazoltatás után Peter Sagant a rendőrségre vitték, ahol megközelítőleg 3 ezrelék alkoholt állapítottak meg a szervezetében – írja a Paraméter.

A sportoló ügyvédje a bíróságon azt mondta, hogy Peter Sagan épp az Egyesült Államokból tért haza, az alváshiány miatti fáradtságra, valamint az időeltolódásra hivatkozva pedig nem tudatosult benne, hogy nagymértékű maradványalkohol lehet a szervezetében.

„Nagyon sajnálom az egészet, szeretnék elnézést kérni a családomtól, barátaimtól, a csapattól, a szponzortól és mindenkitől, aki engem támogat. Kötelességemnek érzem, hogy tanuljak ebből a helyzetből, és jobb emberré váljak“ – mondta Peter Sagan a közösségi oldalára feltöltött videóban.

A bíróság végül három hónap felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta Peter Sagant a szabálysértésért, és ugyanennyi időre eltiltotta a járművezetéstől is.

Rovatok