Index Vakbarát Hírportál

Intenzív osztályra került a Manchester United legendája, Edwin van der Sar

2023. július 7., péntek 18:27

Edwin van der Sar, a Manchester United legendás kapusa intenzív osztályra került, miután agyvérzése volt. Korábbi klubja, az Ajax szerint állapota stabil.

A Sky News értesülései szerint agyvérzése volt az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester United legendás kapusának, Edwin van der Sarnak, ami után intenzív osztályra került.

Az 52 éves hollandnak – aki az év elején lemondott az Ajax vezérigazgatói posztjáról – korábbi klubja szerint stabil az állapota. Az Ajax közleményében azt ígérte, később adnak részletesebb tájékoztatást Van der Sar állapotáról.

A hírek szerint a Vörös Ördögök legendája horvátországi Splitben, nyaralása idején került kórházba.

Szinte mindent megnyert a Vörös Ördögökkel

A holland kapus pályafutását hazájában, a Foreholte, majd a VV Noordwijk csapatainál kezdte. Első nagy klubja az Ajax Amsterdam volt. A felnőttcsapatban kilenc évet töltött, közben Bajnokok Ligáját és UEFA-kupát is nyert.

1999-ben az olasz első osztályba, a Juventushoz igazolt. 66 mérkőzésen védett, majd Gianluigi Buffon vette át a posztját. Van der Sar volt a csapat egyetlen nem olasz kapusa. Ezután a Fulhamnél töltött el négy évet, ahonnan a Manchester Unitedhoz igazolt 2 millió fontért.

A Vörös Ördögökkel négyszer nyerte meg a Premier League-t, kétszer az Angol Ligakupát, egyszer a Bajnokok Ligáját és egyszer az Interkontinentális kupát.

Van der Sar 1995. június 7-én mutatkozott be a holland felnőttválogatottban Belarusz ellen, és 13 év után, 2008. június 21-én, az Oroszország ellen 3–1-re elvesztett Európa-bajnoki negyeddöntő után vonult vissza a válogatottságól. 130 alkalommal öltötte magára a holland válogatott mezét.

Rovatok