Index Vakbarát Hírportál

Ejtették a vádakat a focilegenda ellen

2023. július 18., kedd 14:40

Ryan Giggs, a Manchester United korábbi labdarúgója és a walesi válogatott egykori szövetségi kapitánya fellélegezhet, az ügyészség ugyanis felmentette a vádak alól, miszerint barátnőjét és annak testvérét is fizikailag bántalmazta.

Ryan Giggs mindvégig tagadta a felhozott vádakat, Hilary Manley bíró pedig most úgy rendelkezett, hogy a vádlott mindhárom vádpontban ártatlan, írja a BBC. A Manchester United legendáját párkapcsolati erőszakkal, testi sértéssel, zaklatással és kényszerítéssel is vádolták.

Ryan Giggset 2020 novemberében tartóztatta le a rendőrség az otthonában, majd később óvadék ellenében szabadlábra helyezték – azzal a feltétellel, hogy nem lép kapcsolatba a két nővel.

Az egykori labdarúgó tagadta, hogy „elvesztette az önuralmát” és lefejelte volt barátnőjét, Kate Greville-t, valamint azt, hogy 2020. november 1-jén, az otthonában történt veszekedés során állon könyökölte Greville húgát, a 26 éves Emmát, és bántalmazta őt.

Az esküdtek több mint 20 órás tanácskozás után nem tudtak ítéletet hozni a tavaly augusztusi tárgyalás után. 

Ryan Giggsnek kedden másodszor is bíróság elé kellett volna állnia, de végül otthon maradt, mivel a bíró úgy döntött, hogy nem kell részt vennie a tárgyaláson.

„Ügyfelem nagyon megkönnyebbült, hogy az ügy végre lezárult, miután közel három évig küzdött azért, hogy tisztázza a nevét. Most ártatlan emberként kívánja újjáépíteni az életét és a karrierjét” – nyilatkozta Ryan Giggs védőügyvédje, Chris Daw.

Rovatok