Index Vakbarát Hírportál

„Másfél perc után nem volt többé fájdalom” – elképesztő élményben volt részük a strandolóknak

2023. augusztus 14., hétfő 16:43

Egészen elképesztő küzdelmet hozott a Prémium Strongman League hajdúszoboszlói állomása. A PSL idei ötödik fordulójában számonként változott az élmezőny összetétele, Juhász Péter, Sebestyén János és Molnár Zsolt mellett Nagy-Cimet István is bele tudott szólni az érmekért folyó csatába. A rimaszombati erősember ráadásul attól sem volt messze, hogy picivel jobb kezdés mellett Juhász Pétert is megszorongassa – elképesztő hajrával végül a második helyet szerezte meg.

„Egészségügyi problémák miatt múlt héten nem versenyezhettem, de igyekeztem ebből is pluszmotivációt meríteni. Nagyon szerettem volna kiadni magamból mindazt, ami múlt héten bennem maradt” – nyilatkozta Nagy-Cimet István, aki az autótartást bődületes idővel, minden más riválisára több mint 50 másodpercet verve nyerte meg. Emellett Viking-nyomásban és vegyespakolásban is a legjobbak közé tartozott.

„Az autótartás egészen különleges élmény volt, nem akartam taktikázni, csak tartani, ameddig bírom. Úgy másfél perc után teljesen érzéketlenné vált a karom, nem volt többé fájdalom, nem éreztem semmit, csak a feladat lebegett a szemem előtt. Nem gondoltam, hogy ekkora különbséggel verem majd a mezőnyt, de annál büszkébb vagyok rá” – árulta el.

Nemcsak az exkluzív környezet tette különlegessé a Prémium Strongman League ötödik fordulóját, hanem a számonként változó élmezőny is. A végletekig kiélezett – sokáig egymás körbeveréséről szóló – csatában végül Juhász Péter behúzta az aranyérmet, Nagy-Cimet és az összetett harmadik helyén záró Sebestyén János között pedig mindössze két pont döntött.

Az ezúttal negyedik helyre szoruló Molnár Zsolt sem volt messze, ő 47,5 pontot gyűjtött – a cseh Zdnek Vávrával egyetemben. Mindez azt jelenti, hogy az első öt helyezettet kevesebb mint tíz pont, azaz egyetlen részgyőzelem választotta el egymástól.

Azt már a sárbogárdi selejtező után eldöntöttem, hogy idén a PSL versenyein lesz a hangsúly, itt szeretném a lehető legtöbbet kihozni magamból. Látva az eddigieket, bízom abban, hogy megcsíphetem összetettben a dobogót, az első szezon végére remek eredmény lenne, ha egy szép trófeával a kezemben térhetnék haza

– fogalmazott a rimaszombati erősember.  

Rovatok