Index Vakbarát Hírportál

Olimpia Budapesten? Ön hogyan döntene?

2023. szeptember 6., szerda 18:37

Az utóbbi időben ismét egyre többször előkerül egy budapesti olimpia ötlete. Ami biztos, hogy jövőre Párizs, 2028-ban Los Angeles, négy évvel később pedig Brisbane rendezi meg a nyári játékokat, így a magyar főváros leghamarabb 2036-ban adhatna otthont az eseménynek.

Ha csak az utóbbi néhány évre tekintünk vissza, Budapesten idén a világ harmadik legnagyobb sporteseményét, az atlétikai világbajnokságot rendezték meg, a Puskás Arénában volt már Eb-meccs, Európa-liga-döntő és európai Szuperkupa-mérkőzés is, az MVM Dome-ban férfi kézilabda-Európa-bajnokság, a Duna Arénában pedig kétszer világbajnokság (2017, 2022).

Számos olyan létesítmény épült (nem csak Budapesten), amely kész kiszolgálni egy olimpiát, gigaberuházást már nem igényelne a projekt.

Nagy kérdés azonban, hogy mit gondolnak a magyar emberek most, hiszen 2017-ben a Momentum Mozgalom népszavazási kezdeményezést indított, melynek nyomán a 2024-es budapesti olimpia pályázatát végül visszavonták. 

Ön mit gondol? Budapest kész megrendezni a 2036-os ötkarikás játékokat? Mondja el véleményét, töltse ki alábbi kérdőívünket, hogy megismerjük olvasóink álláspontját! 

A kutatás eredményét egy későbbi cikkben publikáljuk!

(Borítókép: Németh Emília / Index)

Rovatok