Index Vakbarát Hírportál

Magyar alelnök a rangos európai szakmai szervezetben

2023. szeptember 6., szerda 08:57

Új alelnökei vannak az Európai Sport Média nevű szakmai szervezetnek, közülük az egyik Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője.

Két új alelnöke van az Európai Sport Média (ESM) nevű szakmai szervezetnek Juan Ignacio Gallardo, a Marca, valamint Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője személyében. (Utóbbi a Magyar Sportújságírók Szövetségének is elnöke, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia tanácsadója, a Puskás.com Kft. ügyvezetője, a Puskás Nemzetközi Futball Alapítvány kuratóriumi elnöke, a Sportrádió tulajdonos-ügyvezetője, a Magyar Olimpiai Bizottság tagja, a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség európai szekciójának alelnöke.)

A kinevezéseket Jörg Jakob, a Kicker főszerkesztője, az ESM elnöke jelentette be.

Az ESM 2011 óta olyan patinás sportlapokat tömörít, mint a német Kicker, az olasz Gazzetta dello Sport, a portugál A Bola, a holland De Telegraaf és az ELF Voetbal, az angol World Soccer, a török Fanatik, a Nemzeti Sport, az orosz Szport Expressz, a dán Tipsbladet és a spanyol Marca.

Az ESM adja át az Aranycipőt a kontinens legeredményesebb góllövőjének, és az ESM tagjai benne vannak abban a zsűriben, amely Európa legjobb férfi és női labdarúgóját, valamint edzőjét választják meg együttműködésben az európai szövetséggel (UEFA). 

Mint ismert, a Nemzeti Sport és a hozzá tartozó internetes portál jogai 2022 októberében bekerültek a Honvédelmi Minisztérium alá tartozó Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Zrt. érdekeltségébe, sajtóhírek szerint 3 milliárd forintért. Az állam ezentúl napi 10 ezer példányszámot rendel az újságból. 

Rovatok