Index Vakbarát Hírportál

Pozitív doppingtesztet produkálhatott Paul Pogba, akár négyéves eltiltást is kaphat

2023. szeptember 11., hétfő 19:03 | aznap frissítve

Olasz és francia sajtóinformációk szerint megbukott a doppingteszten Paul Pogba, a Juventus világbajnok francia labdarúgója. Mindez egy olyan mérkőzés után történt, amelyen a játékos pályára sem lépett.

Pozitív lehetett a doppingtesztje Paul Pogbának, az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő (Serie A) Juventus világbajnok francia középpályásának – írja az m4sport.hu az ANSA hírügynökség alapján.

Az olasz és francia sajtóbeszámolók szerint a 30 éves futballistát csapata augusztus 20-i, Udinese elleni idegenbeli, 3–0-ra megnyert bajnoki mérkőzését követően vitték véletlenszerű doppingtesztre, ahol az eredmények megnövekedett tesztoszteronszintet mutattak ki nála.

ráadásul úgy, hogy a középpályás nem játszott aznap, végig a kispadon ült.

Az ANSA hírügynökség beszámolójában hangsúlyozza, hogy ezen információk fényében sem lehet még egyértelműen állítani, hogy Paul Pogba megbukott volna a teszteléskor, mivel ilyenkor a sportoló második mintáját is ellenőrizni kell.

Az olasz doppingellenes ügynökség hétfői közlése szerint Paul Pogba játékjogát azonnal felfüggesztették a történtek miatt, egyelőre csak ideiglenesen. Ha a B próba is igazolja a tiltott szer használatát, akár négyéves eltiltást is kaphat a futballista.

Paul Pogba 2022 nyarán tért vissza Torinóba a Manchester Unitedtől, aki 2012 és 2016 között már volt a Juventus játékosa. Az előző szezonban jobbára sérült volt, így mindössze tíz alkalommal léphetett csak pályára.

Már a visszavonulást fontolgatta

Paul Pogba nemrég interjút adott az al-Dzsazíra pánarab hírtelevíziónak, amelyben több érdekességet is elárult a közelmúltból. Az egyik ilyen, hogy a világbajnok francia labdarúgót elmondása szerint 13 millió euró értékben zsarolta meg egy szervezett bűnözői csoport. Emiatt a visszavonulás is eszébe jutott.

A csoportnak, úgy tudni, Pogba bátyja, Mathias is tagja volt, aki szintén profi labdarúgó, még a guineai válogatottban is szerepelt. Az eset után őt rövid időre le is tartóztatták, később bűnügyi felügyelet alá helyezték, majd elhagyhatta a börtönt. Mathias Pogba azóta is tagadja az ellene felhozott vádakat.

Paul Pogba testvére szerepével kapcsolatban azt mondta: a pénz szétszakíthat bármilyen családot, és képes arra is, hogy háborúkat indítson el.

Rovatok