Index Vakbarát Hírportál

Ilyen létezik? Két nyíllal játszott a profi dartsos

2023. szeptember 29., péntek 15:57

Finoman szólva sem mindennapi eseménynek lehettek szemtanúi, akik követték a profi dartsosok Players Championship sorozatának Barnsleyban tartott fordulójában a Callan Rydz–Dylan Slevin-mérkőzést. Történt ugyanis, hogy az utolsó leg előtt Rydz egyik nyila beletört a táblába, az utolsó partit pedig két nyíllal kellett lejátszania.

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a darts nemzetközi szinten is, erre jó példa volt a múlt hétvégén megrendezett budapesti European Tour-verseny, mely kiváló hangulatban telt az MVM Dome-ban, és még kilencnyilast is láthatott a közönség. 

Ezen a héten tovább folytatódik a világ legjobb játékosainak vetélkedése, a Barnsleyban tartott Players Championship sorozatának aktuális játéknapján Callan Rydz nagyon ritkán látott módon, két nyíllal fejezte be – egyúttal bukta el – mérkőzését. A világranglistán 28. helyen álló Rydz nagyon rosszul állt a Dylan Slevin elleni mérkőzésen, a hat nyert legig tartó partiban 1–5 volt az állás, majd az egyik kör után három nyilából egy beletört a táblába. 

Ennek következtében, pótnyíl híján két nyíllal volt kénytelen befejezni a találkozót, ezzel természetesen hatalmas hátrányba kerülve ellenfelével szemben, de úgy tűnt, komfortosabb számára a játék két nyíllal. A balesetet megelőzően az angol dartsos körátlaga 80,75 pont volt, de az utolsó legben egymás után dobta a triplákat, és rögtön feltornászta átlagát 84 pont fölé. Sőt, majdnem meg is nyerte a partit, de a tripla 17-et nem találta el, így nem próbálhatott rá a bull-ra, mint kiszálló.

Úgy tűnik, Rydznek megfontolandó lehet, hogy legközelebb alapból két nyíllal álljon ki mérkőzésére, talán úgy jobban fog menni a játék. Egyébként ezen sorozat fináléját is Luke Humphries és Dave Chisnall játszották, ugyanúgy, mint néhány nappal ezelőtt a budapesti European Tour verseny döntőjét. 

Rovatok