Index Vakbarát Hírportál

Nem vette észre, hogy Adolf Hitler születési helye is kvízkérdés, kirúgták

2023. október 23., hétfő 08:46

A Michigan Állami Egyetem (MSU) bocsánatot kért, amiért az iskola szombaton az állami vetélytárs Michigan Egyetem elleni amerikaifutball-mérkőzés előtti kvízjátéknál Adolf Hitler képét mutatta a kivetítőn.

A közösségi médiában a kezdőrúgás előtt kezdtek el keringeni olyan fotók, amelyek Adolf Hitlert ábrázolták a Spartan Stadion kivetítőjén egy kvízkérdésnél, amelyben azt kérdezték, hol született – írja a CNN.

Az MSU tisztában van azzal, hogy a ma esti futballmérkőzés kezdete előtt egy harmadik fél által készített nem megfelelő tartalom jelent meg a videótáblán

– mondta Matt Larson, a Michigan State sportigazgatója közleményében. „Mélységesen sajnáljuk a megjelenített tartalmat, mivel ez nem tükrözi intézményi értékeinket.”

Larson hozzátette, hogy az egyetem nem használja tovább azt a harmadik féltől származó forrást, ahonnan a kép származik, és a jövőben szigorúbb szűrési eljárásokat vezet be minden kivetítő tartalmára vonatkozóan.

Mélységesen sajnálom a Spartan Stadionban bemutatott képet, amely miatt közösségünk sok tagja elidegenedettnek és bizonytalannak érezte magát. Ez elfogadhatatlan volt. Kértem ennek az egyetemi eseménynek a teljes körű felülvizsgálatát, és minden szükséges lépést megteszünk annak érdekében, hogy üzeneteinket és tetteinket az értékeinkhez igazítsuk

– mondta a sportigazgató.

Végül egy embert ki is rúgtak a csapattól. A videó az egyetem szerint a kvíz a The Quiz Channel nevű YouTube-oldal egyik videójának része volt. Az iskola szerint az egész idényben minden hazai mérkőzés előtt ugyanarról a YouTube-oldalról származó videókat használtak.

Azonban az időzítés több szempontból is problémás volt. Az egyetemet korábban szexuális zaklatással is vádolták. Emellett az izraeli–gázai háborúval kapcsolatos, számos egyetemi kampuszon megnövekedett feszültségek közepette, valamint az antiszemitizmus és az iszlamofóbia növekedésével kapcsolatos aggodalmak közepette történtek az események.

Rovatok