Index Vakbarát Hírportál

Magyarországon játssza hátralévő Eb-selejtezőit az izraeli labdarúgó-válogatott

2023. október 28., szombat 16:25 | aznap frissítve

Két hazai Eb-selejtezőjét is Magyarországon vívja majd novemberben Izrael labdarúgó-válogatottja. Az egyik mérkőzésnek Budapest helyett Debrecen adhat otthont.

Magyarországon játssza le hátralévő hazai mérkőzéseit Izrael a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság selejtezőjében, miután a korábbi román sajtóértesülést az izraeli sportági szövetség is megerősítette – írja a Nemzeti Sport.

A román Digi Sport nemrég arról számolt be, hogy valamelyik budapesti stadionban játszhatja mérkőzéseit az izraeli nemzeti csapat, majd az a lehetőség is felvetődött, hogy az Izrael–Románia-találkozónak Debrecen adjon otthont.

A Digi Sport értesülése szerint a helyszínmódosítás mögött az áll, hogy az izraeli–román mérkőzéssel egy napon, november 18-án Belarusz–Andorra-selejtezőt rendeznek a magyar fővárosban, a rendőrség így nem vállalta két mérkőzés egyszerre történő biztosítását.

A román sportmédium közlése szerint emiatt új helyszínt kellett keresni, amely Debrecen lehet. Arról ugyanakkor, hogy a mérkőzéseket nézők előtt rendezik-e, továbbá hogy a november 15-én esedékes Izrael–Svájc-összecsapást hol rendezik, sem az érintett nemzeti szövetségek, sem az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nem adott ki tájékoztatást.

Az izraeli válogatott hat lejátszott mérkőzést követően harmadik helyen áll a selejtezősorozat I jelű csoportjában, vagyis még reális esélye van kijutni a jövő nyáron esedékes németországi Európa-bajnokságra. A csapat november 12-én Koszovóban, míg november 21-én Andorrában lép pályára, hazai mérkőzésein pedig november 15-én Svájcot, 18-án Romániát fogadja.

Rovatok