Index Vakbarát Hírportál

Gyászol a Borussia Dortmund: meghalt egy fiatal labdarúgó Németországban

2023. november 19., vasárnap 16:15

Németország élvonalbeli csapata, a Borussia Dortmund gyászközleményben tudatta, hogy meghalt egy 14 éves játékos a Dortmundi járásban.

A dortmundi csapat közleményében azt írták, hogy a fiatal még az előző hétvégén szenvedett súlyos balesetet egy mérkőzésen. A 14 éves játékos az ellenfél csapatának, a BW Alsteddének az egyik labdarúgójával ütközött az előző hét végi mérkőzésen, amelyet követően összeesett, és kórházba kellett szállítani. 

Sérülései olyan súlyosnak bizonyultak, hogy utóbb, csütörtökön meghalt.

„Az egész dortmundi futballcsaládot megrázta a hír. Részvétünket nyilvánítjuk a családnak és a rokonoknak” – írták a közleményben.

A Bild szerint a 14 éves fiatal labdarúgó, akit Irvinnek hívtak, a DJK TuS Körne nevű dortmundi együttes ifjúsági csapatának tagja volt. A csapat már korábban, szombaton tudatta a Facebook-oldalán a gyászhírt, miután a fiatal családjával egyeztettek erről. 

A hétvégén az összes dortmundi labdarúgócsapat mérkőzései előtt egyperces csenddel emlékeznek meg a fiatal játékosról. A kamasz temetésére adománygyűjtést is indítottak egy német oldalon, ahol (cikkünk írásáig) 13 635 euró gyűlt össze.   

Rovatok