Index Vakbarát Hírportál

Különleges ünnepre készül a magyar boksztársadalom

2023. november 29., szerda 09:21

Idén 100 éves a magyar ökölvívás, amelyet a Magyar Ökölvívó Szakszövetség különleges módon ünnepel meg.

A magyar ökölvívó-bajnokság az év legfontosabb hazai bokszeseménye, amelynek külön pikantériát ad, hogy a sportág idén 100 éves Magyarországon. A felnőtt országos bajnokságot december 13–16. között rendezik meg a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban, amelyre a Magyar Ökölvívó Szakszövetség és az esemény fő támogatója, a HELL ENERGY különlegességgel készül, méghozzá egy korlátozott számban elérhető, ökölvívás szériájú itallal.

A négynapos eseményen 25 új bajnokot avatnak, ráadásul a múltbéli magyar bajnokok is visszatérnek a szorítóhoz. Ez azt jelenti, hogy összesen 25 aranyérmet osztanak ki, tizenkettőt a nők, tizenhármat a férfiak között.

A bajnokság egyúttal felkészülési lehetőség is a következő évre, ugyanis 2024. február 29-től március 12-ig olimpiai kvalifikációs eseményt rendeznek Busto Arsizióban, Észak-Olaszországban.

A HELL ENERGY nemcsak a Magyar Ökölvívó Szakszövetség partnere, hanem immár öt éve a szikszói bokszegyesületnek is a pártfogója. A HELL Fight Club azóta Magyarország legjobb ökölvívó egyesületei közé küzdötte fel magát. Az eddigi eredményeken felül a vállalat sportág iránti elhivatottságát és rajongását mutatja, hogy az év végén a HELL Classicot „Boxing Maniac” köntösbe bújtatja. Limitált szériás italukkal a hazai ökölvívás nagy alakjai és emlékezetes sikereik iránt tanúsított tiszteletüket fejezik ki, és a sportág további népszerűsítéséért küzdenek.

A 100. magyar ökölvívó-bajnokság selejtezőit december 13-án rendezik, a negyeddöntők 14-én, az elődöntők 15-én, míg a döntők 16-án lesznek.

Rovatok