Index Vakbarát Hírportál

Magyar világbajnoki cím akrobatikus rock and rollban

2023. november 29., szerda 09:16

A Deli Alex, Bihari Luca páros aranyérmet szerzett akrobatikus rock and rollban a genfi világbajnokságon – számolt be róla a Magyar Távirati Iroda.

A sportág legmagasabb kategóriájában, Main Class Free Style kategóriában a világbajnoki dobogó legmagasabb fokára állt fel a budapesti Rock and Magic Se párosa. Eredményük a Magyar TáncSport Szakszövetség Akrobatikus Rock and Roll szakágának valaha volt legmagasabban jegyzett felnőtt páros eredménye – írja beszámolójában a szövetség.

A döntő először a lábtechnika produkcióval kezdődött, ahol a párosoknak gyorsabb tempójú zenére kell bemutatni táncos koreográfiájukat. A magyar párosok táncos produkciójukkal nagyszerű hangulatot varázsoltak a csarnokban. A lábtechnikát követte az akrobatika döntő, ahol a táncosok saját zenéjükre mutatták be akrobatikus programjukat. 

A Main Class Contact Style kategóriában egyedüli döntőbe jutott magyar párosként Polyánki Benedek és Flórián Kata világbajnoki 4. helyezést szerezték meg. 

A Main Class Free Style kategóriában Balla Balázs és Lantos Lilla egész napos kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott. A döntőben bemutatott akrobatika és lábtechnika koreográfiájuk alapján a világbajnoki 5. helyezést szerezték meg. 

Alex és Luca alig egy éves felkészülés után, rengeteg edzést követően a döntőben a legjobb formájukat hozták és a zsűri döntése alapján ők bizonyultak a világ legjobbjainak. A páros eredményével az akrobatikus rock and roll nagyjai közé írták be magukat – teszi hozzá a szövetség. 

Rovatok