Index Vakbarát Hírportál

Gigantikus pert indítottak Cristiano Ronaldo ellen

2023. november 30., csütörtök 09:34

Csoportos keresetet indítottak Cristiano Ronaldo ellen az Egyesült Államokban, amiért népszerűsítette a világ legnagyobb kriptovaluta-tőzsdéjét, a Binance-et.

A felperesek azt állítják, hogy a többszörös aranylabdás játékos miatt veszteséges befektetéseket hajtottak végre. A kártérítési igény meghaladja az egymilliárd dollárt – írja a BBC

A Binance 2022 novemberében jelentette be az első Ronaldóval közösen létrehozott, „CR7” elnevezésű NFT (nem felcserélhető token) kollekcióját.

A „CR7” Ronaldo monogramjára és mezszámára utal, és számos terméken – a lábbeliktől a parfümökig – használják márkajelzésként. A cégér hozzájárult ahhoz, hogy Ronaldo a világ egyik leggazdagabb sportolója legyen.

A kollekció legolcsóbb NFT-je 77 dollárba került 2022 novemberében, amikor forgalomba került. Egy évvel később már csak 1 dollár volt az ára.

A partnerséget bejelentő videóban Ronaldo azt mondta a leendő befektetőknek, hogy közösen megváltoztathatják az NFT játékot, és a következő szintre emelik a labdarúgást.

Rovatok