Index Vakbarát Hírportál

„Itt van velünk, de már nem az, aki volt” – jó barátja megszólalt Michael Schumacherről

2023. december 16., szombat 10:52

A L'Équipe című francia sportnapilapnak adott interjút Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) volt elnöke. A beszélgetés során természetesen szóba került a hétszeres Formula–1-es világbajnok Michael Schumacher is, aki 2013. december 29-én szenvedett súlyos síbalesetet. Az incidens óta nagyon kevesen láthatták őt, a francia sportvezető azonban igen jó viszonyt ápol a Schumacher-családdal, így neki megengedték, hogy megismerje a Ferrari-legenda egészségi állapotát.

Michael Schumacher 2013 decemberében szenvedett súlyos síbalesetet. Azóta a nyilvánosság elől teljesen elzárva él, családja pedig semmilyen információt nem oszt meg az állapotáról. A sportlegenda közeli hozzátartozói többször kérték az újságírókat, hogy tartsák tiszteletben a hétszeres világbajnok magánéletét.

Michael itt van, úgyhogy nem hiányzik, de egyszerűen már nem az a Michael, aki volt. Más, és csodálatosan vigyáznak rá a családtagjai, akik megvédik őt. Megváltozott az élete, nekem pedig részem van abban a kiváltságban, hogy megoszthatom vele a pillanatokat. Ez minden, amit mondani lehet. Sajnos a sors lesújtott rá, és már nem az a Michael, akit a Forma–1-ben megismertünk

nyilatkozta Schumacher jó barátja, aki 1994-től egészen 2009-ig dolgozott a Ferrarinál, amelynek versenyautójával a német pilóta 2000 és 2004 között sorozatban öt F1-es világbajnoki címet nyert.

Felesége, Corinna a 2021-ben  Schumacherről  készült Netflix-dokumentumfilmben csak annyit mondott férjéről, hogy a balesete óta „más, de itt van”.

Michael Schumacher testvére, Ralf Schumacher nemrég interjút adott a német Bunte magazinnak, amiben a bátyja síbalesete is szóba került.

Rovatok