Index Vakbarát Hírportál

Székely Dávid: Nincs olyan nap, amikor ne tudnánk valami nagyon jót közvetíteni

2023. december 18., hétfő 10:42

Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója szerint minden idők talán legsűrűbb tíz hónapja elé néz a tv-csatorna, ebben pedig hatalmas szerepet játszik, hogy rengeteg sporteseményt rendez 2024-ben Magyarország – írja az MTI.

A kommentátorként és műsorvezetőként is tevékenykedő Székely Dávid kiemelte, hogy a következő tíz hónapban nem lesz megállás, mivel január 4-én kezdetét veszi a vízilabda-Európa-bajnokság, melyen a női és a férfi versenyt külön helyszínen rendezik. Majd a februári vizes világbajnokságot is az M4 Sport közvetíti, kábelen pedig a szomszédos országokban is megtekinthető lesz.

Már az olimpiára gondolva látjuk a különböző eseményeket, hiszen számtalan kvalifikációs esemény lesz, emellett a megszokott sorozatokat is mutatjuk majd. A magyar bajnokságok, a Magyar Kupák, a nemzetközi labdarúgó- és egyéb sportsorozatok szinte kivétel nélkül nálunk lesznek, úgyhogy ennyire sűrű tíz hónapunk még soha nem volt, főleg, ha a decembert is belevesszük a női kézilabda-vb és a labdarúgó-klub-vb miatt, ami most fog a célegyenesbe érni, és a legizgalmasabb részei még csak most következnek

– mondta az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában Székely Dávid, majd hozzátette, hogy a két kézilabda-válogatott olimpiai selejtezőtornájának közvetítési jogát még meg kell szerezni, de a kosárlabdáé már biztosan megvan. Ezen kívül a hazai sportlövő-, ritmikus gimnasztika-, kajak-kenu- és evezős Eb-t is nyomon lehet majd követni a csatornán.

Nagyon várom az atlétikai Eb-t, amely az olimpiai évben mindig egy kicsit különleges, de Halász Bence adott esetben a csúcsra is felérhet. Most jelentették be, hogy a labdarúgó-Eb alatt lesz Szerbiában a vizes Eb, tehát az úszódöntők a csoportmeccsekkel párhuzamosan mennek majd és erre is fel kell készülnünk

– hangsúlyozta Székely Dávid, és elmondása szerint a nézők a gyorskorcsolya- és a rövidpályás gyorskorcsolya-kontinensbajnokságát is élőben követhetik.

Véleménye szerint a koronavírus-járvány okozta egyéves csúszás miatt feltorlódtak az események és a sportvilág majd a jövő évi párizsi olimpiával fogja utolérni magát.

Gyakorlatilag az év minden második hetében lesz egy Formula–1-es nagydíj, ez a kollégák számára is óriási feladat és kihívás, főleg olimpiai és labdarúgó-Európa-bajnoki évben. Ez egy nagyon komoly munka lesz, és nincs nagyon olyan nap, amikor ne tudnánk valami nagyon jót közvetíteni, és pont ez adja azt a nagyon nagy lelkesedést és várakozást nekünk, amit 2024-gyel kapcsolatban érzünk

– mondta a csatornaigazgató, aki közölte: a délutáni labdarúgó-Európa-konferencialiga sorsoláson, ha ő választhatna, akkor a Sturm Graz együttesét szeretné a Ferencváros ellenfeleként, mivel rengeteg magyar szurkoló vehetne részt két jó hangulatú meccsen, az esetleges párharcból pedig FTC-továbbjutást remél.

Ön kit szeretne a Ferencváros következő Ekl-ellenfelének?

  • 186
    Maccabi Haifa
  • 186
    Molde
  • 168
    Sturm Graz
  • 148
    Ajax
  • 144
    Servette
  • 54
    Union Saint-Gilloise
  • 48
    Betis
  • 46
    Olympiakosz

A közvetítésekkel kapcsolatban megemlítette, hogy az utóbbi időszakban olyan közvetítésstruktúra és technika alakult ki, ami Európában is az élmezőnybe helyezi az M4 Sportot, és bár készülnek még újításokkal, ezek nem lesznek annyira látványosak, inkább az adatokkal próbálják majd szórakoztatni a nézőket. A labdarúgó-Eb-n viszont érkezik egy újdonság, amellyel jobban be tudják majd vonni a szurkolókat, de erről még nem árult el többet.

(Borítókép: Székely Dávid 2023. november 16-án. Fotó: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok