Index Vakbarát Hírportál

Reagált az Index interjújára a magyar szövetség: soha nem volt még ilyen sikeres a sportág

2023. december 22., péntek 21:31 | öt hónapja frissítve

Hivatalos közleményt adott ki a Magyar Darts Szövetség az Indexen megjelent Székely „Penge” Pál exkluzív interjút követően. A szövetség azt írta, tiszteletben tartja a vélemény szabadságát, ám a tényszerű tájékoztatás miatt fontos volt közölnie néhány információt és adatot.

Székely „Penge” Pál exkluzív interjút adott az Indexnek, amelyben beszélt többek között a magyar sportfinanszírozásról, saját karrierjének mélypontjairól, jövőbeli terveiről, és a nehézségekkel, amikkel megküzdött eddigi pályafutása során. A beszélgetést ide kattintva olvashatják el.

Interjúnk hatására a Magyar Darts Szövetség még péntek este hivatalos közleményt adott ki, amelyben leszögezte: tiszteletben tartja a vélemény szabadságát, ám a hiteles tájékoztatás jegyében közölt információkat és tényeket. Alább tartalmi változtatás nélkül közöljük a szövetség kommünikéjét.

„A Magyar Darts Szövetség és a magyar darts sportban mind Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkárság, mind a civil pályázatok, kiemelten a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt pályázatain keresztül az előző öt évben kiemelt támogatás érkezett. A sportágban jelen lévő hazai és nemzetközi támogatók több tucat felnőtt és ifjúsági játékost támogatnak céljaik elérése érdekében. Ennek eredményeként soha ennyi tornagyőzelemünk, Európa-bajnoki, világbajnoki és világkupa érmünk és győzelmünk nem volt.

Sajnáljuk, hogy van olyan sportoló, aki nem találja, találta meg a partnereit, és reméljük helyzete hamarosan rendeződik, de fontosnak tartjuk, hogy a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkárság az NSÜ Zrt. és minden más piaci támogatónk megkapja az elismerést a dartsban megtett munkájáért és befektetett támogatásáért.

A Magyar Darts Szövetség elkötelezett a hazai sportsikerekben, ezért sokkal célszerűbbnek tartja, ha egy sportág a sikereken keresztül kerül bemutatásra, melyből szerencsére az elmúlt években megszámlálhatatlan mennyiségű született.”

A szövetség közösségi oldalán a 2022-es és 2023-as eredményeket is összesítette, ezeket alább tekinthetik meg.

Rovatok