Index Vakbarát Hírportál

Jelentős változások lesznek a hétvégén a közlekedésben az atlétikai vb futószámai miatt

2023. augusztus 24., csütörtök 17:13

Budapesten augusztus 26-án és 27-én, szombaton és vasárnap délelőtt rendezik az atlétikai világbajnokság maratoni futószámait. A verseny útvonalát teljesen lezárják, ezért hosszabb ideig nem lehet majd közlekedni a Hősök tere környékén, a Dózsa György úton, az Andrássy út–József Attila utca–Lánchíd–Alagút–Attila út útvonalon. A verseny idején gyalog is csak a kijelölt pontokon lehet áthaladni. Az érintett BKK-járatok módosított útvonalon közlekednek. Az egyszerűbb eljutás érdekében a BKK a metrók igénybevételét ajánlja.

Augusztus 26-án, szombaton hajnali 4 órától várhatóan 11 óráig, valamint augusztus 27-én, vasárnap hajnali 4 órától várhatóan 12:30-ig a futópálya útvonalát lezárják.

Az Andrássy úton egész hétvégén forgalomkorlátozásra kell számítani. A versenyek délelőttjén a teljes Andrássy út, míg délután és este az Oktogon és a Hősök tere közötti szakaszt zárják le.

Augusztus 27-én, vasárnap este 20 órától bontási munkák miatt újra lezárják a Dózsa György utat a Hősök terénél.

Már augusztus 25-én, péntektől egészen augusztus 27-én, vasárnap estig a Terézvárosi Fesztivál rendezvény miatt a Podmaniczky utca Izabella utca és Szinnyei Merse utca közötti szakaszát is lezárják.

Így változnak a menetrendek

A közösségi közlekedés menetrendjei a BKK közleménye szerint az alábbiak szerint módosulnak:

Augusztus 26-án, szombaton hajnali 4 óra és várhatóan 11 óra között, augusztus 27-én, vasárnap hajnali 4 óra és várhatóan 12:30 között, valamint 20 óra után, a Dózsa György út lezárása idején módosított útvonalon közlekedik:

Az Andrássy úton egész hétvégén forgalomkorlátozásra kell számítani. A 105-ös és a 210B autóbuszok módosított útvonalon közlekednek.

A futóverseny útvonalának zárásakor augusztus 26-án, szombaton várhatóan 11 óráig és augusztus 27-én, vasárnap várhatóan 12:30-ig módosul az érintett BKK-járatok útvonala:

Rovatok