Index Vakbarát Hírportál

Karácsony Gergely találkozott az ukrán atlétikai csapat tagjaival

2023. augusztus 24., csütörtök 15:59

Karácsony Gergely főpolgármester közösségi oldalán írta meg, hogy találkozott az atlétikai világbajnokságon az ukrán válogatott tagjaival.

„Ma, az ukrán függetlenség napján a Városházán találkozhattam a budapesti atlétikai világbajnokságra érkezett ukrán válogatott tagjaival, és ismét köszönthettem az ukrán sportolókkal érkező Sebastian Coe-t, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnökét” – írta bejegyzésében Karácsony Gergely.

A főpolgármester posztjában úgy fogalmazott:„micsoda akaraterő, hősiesség szükségeltetik ahhoz, hogy háborús körülmények között tudjanak felkészülni a sportolók egy világversenyre”.

Karácsony Gergely az orosz-ukrán háborúra is kitért posztjéban, és hangot adott azon véleményének is, miszerint „az ukrán csapatnak nem csak a versenytársakkal, a percekkel és a méterekkel kellett megküzdeniük, hanem a hazájuk ellen indított orosz agresszió következményeivel, fájdalmával, drámájával is”.

Nem is tudtam, nem is akartam mást mondani nekik, mint kifejezni a tiszteletünket és a nagyrabecsülésünket

– idézi fel Karácsony Gergely.

A főpolgármester az atlétikai világbajnokságról bejelentkezve sem hagyta ki az Ukrajna melletti kiállásra való felszólítást.

„Sebastian Coe, aki az Ukrajna melletti kiállását, a háború elítélését többször fogalmazta meg határozottan, egyszer azt mondta: a sport egy univerzális nyelv, ami hidat épít ember és ember közé. Budapest pedig a hidak városa, a szó konkrét és átvitt értelmében is. Éppen ezért Ukrajna mellett állni számunkra nem mérlegelés kérdése, hanem meggyőződés. Budapesten nem keverjük össze az áldozatot az agresszorral. Budapest nem veszíti el az erkölcsi iránytűjét. És nem veszítjük el a barátainkat sem” – olvasható Karácsony Gergely bejegyzésében.

Karácsony Gergely korábban többször is felszólalt az atlétikai világbajnokság megrendezés ellen, erről többek között ebben a cikkben írtunk.

Rovatok