Index Vakbarát Hírportál

Nem érdekli a Premier League Marco Rossit, inkább a válogatott szövetségi kapitánya marad

2024. január 5., péntek 07:20

Már a Bundesligát is visszautasította Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki nemrég a Premier League-ből kapott ajánlatot sem fogadta el. Utóbbi már a második megkeresése volt.

Marco Rossi az olasz parmatoday.it nevű portálnak nyilatkozva azt mondta: „Senkivel sem beszéltem, semmiképpen sem akarom azt az érzést kelteni, hogy erőltetni akarok valamit. Tudomásul veszem a helyzeteket, beszélek a játékosokkal, és ők azok, akik, ha úgy érzik, hogy ez helyénvaló, beszélnek az edzővel, a klubbal.”

Vannak játékosok, akik nem hallgattak a tanácsaimra, de utána megfizették a következményeket. Mindenkivel egyértelmű vagyok: elsősorban a játékosaimmal, a szurkolókkal, a sajtóval. Mindenki tudja, hogy mi hogyan döntünk a behívásokról

– fogalmazott az immáron magyar állampolgársággal is rendelkező olasz szakember.

Arra a kérdésre, hogy milyen ambíciói vannak a magyar válogatottnak, azt válaszolta, a csapat elérte a fő célját azzal, hogy ott lesz az Európa-bajnokságon. Ráadásul úgy, hogy Szerbia előtt első lett a selejtezőcsoportban, ami Marco Rossi szerint nagy elégedettségre ad okot.

A szövetségi kapitány úgy látja: bonyolult csoportba került a magyar csapat a kontinensviadalon, ahol sorrendben Svájccal, a házigazda Németországgal és Skóciával mérkőzik. Marco Rossi mindhárom ellenfelet „félelmetes” csapatnak nevezte.

Szeretnénk büszkévé tenni a szurkolóinkat azzal, hogy a legjobbunkat nyújtjuk a pályán. Tisztelettel ennek a nagyszerű válogatottnak, amely Magyarország

– tette hozzá a szövetségi kapitány.

Mint ahogy korábban megírtuk, Marco Rossi magyarul köszöntötte a 2024-es évet a közösségi felületein, illetve elárulta, miben kellett a legtöbbet fejlődnie.

Rovatok