Index Vakbarát Hírportál

Djokovics beállította Roger Federer elképesztő rekordját

2024. január 21., vasárnap 13:56

Novak Djokovics és Arina Szabalenka személyében mindkét címvédő könnyed győzelemmel jutott be a negyeddöntőbe az ausztrál nyílt teniszbajnokságon (Australian Open).

A 36 éves szerb sztár, aki 25. Grand Slam-diadalára hajt, mindössze három gémet vesztett a 20. kiemelt francia Adrian Mannarino ellen 1 óra 46 perc alatt.

A világelső a 101. melbourne-i mérkőzését játszotta, és ez volt sorozatban a 32. sikere, összesítésben pedig a 93. győztes meccse.

Egyben beállította a legendás Roger Federer rekordját azzal, hogy 58. GS-negyeddöntőjébe jutott be.

Az előző körben Marozsán Fábiánt búcsúztató Taylor Fritzet a tavaly Australian Open-döntős görög Sztefanosz Cicipasz sem tudta megállítani.

A 12. helyen kiemelt amerikai 11 vereség után először nyert GS-tornán top 10-es ellenféllel szemben. A nyolc között Fritzre Djokovics vár, akitől kikapott az eddigi nyolc találkozójukon.

A negyedik helyen kiemelt Sinner – aki novemberben Davis Kupa-diadalra vezette az olaszokat – továbbra sem vesztett szettet az idei Australian Openen, és egymás után másodszor van a legjobb nyolcban.

Az ötödikként rangsorolt Rubljov 4 óra 14 perces csatában gyűrte le öt szettben, elképesztően fizikális meccsen a hazai kedvenc Alex de Minaurt, így egyesben már nincs versenyben ausztrál játékos.

A fehérorosz Szabalenka csupán 66 percet töltött a pályán az orosz származású, amerikai Amanda Anisimova ellen, aki május óta mentális problémák és kiégés miatt szüneteltette a karrierjét, és Melbourne-ben tért vissza.

A 2021-ben Roland Garros-győztes cseh Krejcíková szetthátrányból fordított a torna meglepetésembere, a 16 éves Mirra Andrejeva ellen. Az orosz tinédzser előzőleg többek között a világranglista második helyén is megfordult tunéziai Onsz Dzsabúrt búcsúztatta.    

Szintén ott van a nyolcaddöntőben a US Open-címvédő amerikai Coco Gauff, aki a lengyel Magdalena Frechen gázolt át, írja az MTI.

Australian Open, nyolcaddöntő

Férfiak:

Nők:

Rovatok