Index Vakbarát Hírportál

Videón ahogy ellopják a baseball-ikon Jackie Robinson bronzszobrát

2024. január 27., szombat 06:49

A szobrot egy kansasi ifjúsági létesítmény mellől lovasították meg a tolvajok és nem hagytak mást, csak a legendás játékos két lábát a talpazaton. A rendőrség még mindig keresi az elkövetőket, a közösség pedig le van sújtva a vandalizmus láttán.

A héten lopták el a baseball ikon Jackie Robinson tiszteletére emelt szobrot egy kansasi ifjúsági baseball létesítmény mellől – írja a TMZ. A helyi rendőrség megosztotta a Wichitában, a League 42 McAdams Parkban csütörtökön kora reggel történt rablásról készült biztonsági felvételeket, amelyeken látszik, hogy

valaki levágta a Robinson tiszteletére emelt szobrot a bokájánál, majd egy teherautó hátuljába tette, és elmenekült a helyszínről.

A wichitai rendőrség megosztott egy képet arról, ami a Dodgers-legenda bronzfigurájából megmaradt. Mindössze két láb áll a talpazat tetején.

A rendőrség közleménye szerint a „közösséget letaglózta” a vandalizmus és arra kérnek mindenkit, aki információval rendelkezik a szobor hollétéről, hogy jelentkezzen.

A League 42-t 2013-ban hozták létre, hogy a wichitai gyerekek magas tagdíjak nélkül tanulhassák meg a sportot és évente több százan jelentkeznek is. Robinson úttörőnek tekinthető az MLB (Major League Baseball, Észak-Amerika egyetlen profi baseball ligája) rasszok közötti korlátainak lebontásában.

Rovatok