Index Vakbarát Hírportál

Szexkereskedelemmel vádolják Amerika egyik legismertebb arcát, a WWE alapítóját

2024. január 27., szombat 21:37

Vince McMahon lemondott a World Wrestling Entertainment nevű amerikai professzionális pankrátorpromóciós cég (WWE) anyavállalatának, a TKO-nak az ügyvezető elnöki tisztségéről, miután szexuális zaklatás, emberkereskedelem és fizikai bántalmazás miatt felkavaró vádak érték a személyét.

McMahon egyik korábbi alkalmazottja, Janel Grant pár napja nyújtotta be a dokumentumokat a bíróságnak, az abban szereplő vádak szerint a nőt arra kényszerítették, hogy éveken keresztül kielégítse McMahon, valamint a pankrátorokkal való kapcsolattartásért felelős részleg korábbi vezetője, John Laurinaitis, illetve több pankrátor szexuális igényeit, írja a GameStar a The Wall Street Journal nyomán.

A vádak szexkereskedelemről, fizikai és lelki abúzusról, illetve szexuális bántalmazásról is szólnak. Grant állítása szerint őt egyfajta jutalomként ajánlották fel azoknak a fiatal, tehetséges pankrátoroknak, akik hajlandóak voltak szerződést kötni a WWE-vel.

Grant cserébe különböző ajándékokat kapott, illetve folyamatosan előléptették őt a szervezeti hierarchiában. Emellett viszont fenyegető üzeneteket is kapott, ezekben arról írtak neki, hogy teljesen tönkreteszik az életét, ha felmond, és nem elégíti ki a vezetőség és a pankrátorok szexuális igényeit.

Vince McMahont már korábban is érték durva vádak. 2022-ben lemondott a WWE vezérigazgatói posztjáról, miután egy belső vizsgálat megállapította, hogy pénzzel próbálta meg elhallgattatni az őt szexuális zaklatással megvádoló nőket.

„Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.”

Rovatok