Index Vakbarát Hírportál

Nagy magyar menetelés Bukarestben, csak az utolsó lépés hiányzott

2024. január 29., hétfő 21:11

A hétvégén rendezték Bukarestben a Romanian Darts Festivalt, amelynek keretein belül két ezüst kategóriás WDF-versenyt is tartottak. Tíz magyar dartsjátékos indult a román fővárosban, a legjobban Kovács Patrik szerepelt, aki a vasárnapi viadalon döntőbe jutott, ám ott a holland Alexander Merkx parádés kiszállózással legyőzte őt.

A pénteki bemelegítő páros verseny után szombaton és vasárnap a nőknél és a férfiaknál is egy-egy ezüst kategóriás versenyt rendezett Bukarestben a Darts Világszövetség (WDF), amelyeken értékes ranglistapontokat lehetett gyűjteni. A román fővárosba tíz magyar játékos utazott el: Erdei Nóra, Ihász Veronika, Sorger Antónia, Tekauer Gréta, Bagi János, Bezijan Alberto, Kovács Patrik, Pajor Gábor, Rucska József és Takács Gábor.

Szombaton a legjobb magyar eredményt a tizenkettedik helyen kiemelt Tekauer Gréta érte el, a fiatal magyar játékos számára a negyeddöntő jelentette a végállomást, ahol a negyedik pozícióban rangsorolt német Irina Armstrong állta útját (4:0). A férfiak között az első napon Pajor Gábor és Takács Gábor jutott a legtovább, ők a legjobb 32 között estek ki.

Vasárnap jött az áttörés, a 2022-ben Bukarestben győztes Kovács Patrik meg sem állt a döntőig.

Az ötödik helyen kiemelt magyar játékos első két mérkőzését 4:2-re nyerte, a harmadik meccsén a görög Kszrisztosz Fendrulisz ellen szenzációsan játszott, 97,92-es körátlaggal győzött szintén 4:2-re. A negyeddöntőben a magyar származású Kádár Lászlót 4:0-ra győzte le, az elődöntőben a walesi Mike Gillet sem tudta megállítani, így jöhetett a finálé.

A második helyen rangsorolt Alexander Merkx 90,24-es körátlaga jóval magasabb volt Kovácsénál (81,30), hat leg után így is döntetlen állt az eredményjelzőn. A holland játékos megrázta magát, előbb hozta saját kezdését, majd hátsó pályáról dobott egy 111-es kiszállót, amivel megnyerte a találkozót. Merkx óriási napot fogott ki, a Kovács elleni döntőben még két száz fölötti kiszállót (147, 164) is dobott.

A nőknél az ötödik kiemelt Ihász Veronika a nyolcaddöntőben Erdei Nórát legyőzve jutott tovább, a legjobb nyolc között a holland Lerena Rietbergen ellen azonban alulmaradt (4:0) – a legjobb vasárnapi szereplés így a győri versenyző nevéhez köthető.

Rovatok