Index Vakbarát Hírportál

Biztossá vált a magyar férfipárbajtőr-csapat olimpiai szereplése

2024. február 24., szombat 17:36

A magyar férfipárbajtőr-csapat döntőbe jutott szombaton a heidenheimi világkupaversenyen, ezzel biztossá vált az olimpiai részvétele.

A németországi viadal előtt az ötödik helyen állt a kvalifikációs rangsorban a magyar együttes, ez zónaeloszlás szerinti kvótát ért volna, a következő európai válogatott, a cseh pedig a kilencedik pozíciót foglalta el, jelentős hátránnyal.

A magyarok a németországi viadalon az éppen előttük álló kazahokat is legyőzve jutottak döntőbe, ezzel az első négy közé kerülnek a rangsorban.

Az egyéves kvalifikációs időszakban még egy csapatverseny van hátra, ezt egy hónap múlva Tbilisziben rendezik, de a tavaly Európa-bajnok, vb-ötödik magyar válogatottnak – a hazai szövetség honlapjának közlése szerint – már biztos a helye az olimpiai mezőnyben, írja az MTI.

A nápolyi kadet-Európa-bajnokság újabb versenynapján a magyar női kardcsapat is kitett magáért, amely ezüstérmet nyert.

Frissítés: A magyar férfi párbajtőrcsapat aranyérmet nyert szombaton. A Siklósi Gergely, Koch Máté, Andrásfi Tibor, Nagy Dávid összeállítású együttes az elődöntőben kiélezett küzdelemben, 37–36-ra verte a franciákat, majd a döntőben 37–30-ra a Tokióban olimpiai bajnok japánokat úgy, hogy az utolsó pár előtt 22–21 volt az állás, végül Siklósi 15–9-re nyert Kano Koki ellen.

Rovatok