Index Vakbarát Hírportál

Szilágyi Áron új szerződést kapott, új szerepkörben számítanak rá

2024. március 20., szerda 14:42

Szponzori megállapodást kötött Szilágyi Áronnal a 4iG-cégcsoport, melynek részeként a háromszoros olimpiai bajnok kardvívó a vállalat Talent Programjának, valamint a Digi és a Vodafone telekommunikációs márkák helyére lépő One informatikai cégnek a nagykövete és reklámarca lesz a következő öt évben.

Háromszoros olimpiai bajnokunk felkészülése a párizsi olimpiára a célegyenesbe fordult, hétvégén pedig Budapesten vár rá megmérettetés, a férfi kardvívók világkupaversenyén lép egyéniben és csapatban is pástra. A 34 éves sportoló remélhetőleg hétvégén is kap majd bőven vastapsot, de egy nagyobb adag elismerést már szerda délután begyűjtött a 4iG Csoport székházában tartott sajtótájékoztatón. 

A Vasas kiválósága ugyanis ötéves szponzori megállapodást kötött a cégcsoporttal. A megállapodás részeként a jövőben a csoport nagyköveteként a 2025-ben bevezetendő, a Vodafone és a Digi helyére lépő telekommunikációs, informatikai és műsorsugárzó cég arca is lesz. 

A megállapodás jelen állás szerint jóval a 2028-as Los Angeles-i olimpia után jár majd le. 

A nemzetközi mezőnyben helytállni és tartani a tempót embert próbáló feladat, a támogatói háttér azonban rengeteg terhet levesz egy élsportoló válláról – fogalmazott a bejelentést követően Szilágyi Áron. – A Talent Program tagjai talán most tapasztalják meg először, hogy az eredményesség és a felelősségvállalás ettől a ponttól nemcsak önmaguk felé elvárás, hanem a belénk fektetett bizalmat is szükséges meghálálni.

A Talent Program égisze alatt London, Rio de Janeiro és Tokió bajnoka a jövőben a szörfversenyző Szentiványi Sára, a triatlonos Bicsák Bence, és a gokartos, a brit Formula–4-ben idén bemutatkozó Molnár Martin pályafutását is igyekszik segíteni.

„A program célja, hogy minél több magyar sporttehetséget tudjunk támogatni. Hiszünk abban, hogy ez a trió képes lesz hasonlóan elképesztő sikereket elérni a jövőben, mint Szilágyi Áron” – mondta a sajtótájékoztatón Fekete Péter, a 4iG vezérigazgatója. A cégvezető az aláírás előtt elmesélte, személyes érintettsége is akad a vívás terén, ugyanis főiskolásként ezt a sportot űzte, majd 2012-ben, kardvívónk első olimpiai aranyérménél személyesen is ott lehetett. 

„A londoni sikerem óta különösen úgy érzem, sportolóként feladatunk, hogy kapcsolódási pontot biztosítsunk a társadalmunkban. Legyen szó egy kisebb, a közvetlen környezetünket jelentő társaságról, vagy a tágabb értelemben vett nagy nyilvánosságról" – tette hozzá Szilágyi Áron, aki kijelentette, szeretné, ha az ilyen megállapodásoknál általában előforduló hangzatos kampányoknál sokkal többről szólna a most bejelentett együttműködés.  

A megállapodás után Szilágyi egy, a 2023-as milánói világbajnokság csapatversenyében használt kardot adott át Fekete Péternek és a Vodafone Magyarország vezérigazgatójának, Bányai Tamásnak. Ezzel kapcsolatban bejelentették, a jövőben biztos, hogy nemes célt szolgál majd és egy jótékonysági akcióban kap szerepet a „fegyver”. 

A következő fél évre gondolva magasra tettem a lécet, ami a párizsi céljaimat illeti. Így könnyű párhuzamot vonnom a 4iG sikerorientált, magasra törő elképzeléseivel – tette hozzá Szilágyi. –

Örülök, hogy egy olyan cégcsoporthoz csatlakozhatok most, amely felismerte, milyen fontos a fiatal sportolók támogatása. Bízom abban, hogy a mindennapokban is szerves szereplője lehetek ennek a projektnek. Nemcsak a kampányok arca szeretnék lenni, hanem motivációs előadásokon, kerekasztal beszélgetéseken, és sportnapokon [is szeretnék részt venni]. Azt gondolom, ez tud igazán jól működni, és én is így működök igazán jól – amikor aktív részese lehetek annak a közösségnek, ahol ennyire szeretetteljesen fogadnak. 

A magyar férfi kardcsapat februárban biztosította olimpiai részvételét. Mindez azt jelenti, hogy a csapatverseny mellett három egyéni indulónk is lehet majd Párizsban. 

Hétvégén Budapesten a világkupa-sorozat részeként a Gerevich–Kárpáti–Kovács-emlékversenyt rendezik meg a BOK-csarnokban. A mezőnyben Szilágyi mellett a tavalyi, milánói világbajnok csapat másik három tagja, Szatmári András, Decsi Tamás és Gémesi Csanád, valamint Iliász Nikolász és az idén már egy vk-döntőt összehozó, ifjúsági olimpiai bajnok, Rabb Krisztián is ott lesz.

(Borítókép: Szilágyi Áron 2023. június 2-án. Fotó: Kaszás Tamás / Index)

Rovatok