Index Vakbarát Hírportál

Jelen állás szerint egyetlen magyar súlyemelő sem lesz ott a párizsi olimpián

2024. április 11., csütörtök 09:11

Nagy Péter nem versenyzett a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) thaiföldi világkupáján, amely az utolsó állomása volt a párizsi olimpiára selejtező sorozatnak.

A szegediek 38 éves ólomsúlyú emelője a viadal csütörtöki zárónapján a plusz 109 kilósok C csoportjában részt vett a 12 induló bemutatásán, de amint az az IWF youtube-os közvetítéséből kitűnt, négy társához hasonlatosan visszalépett a versenyzéstől.

Nagy Péter az elutazása előtt eleve úgy nyilatkozott az MTI-nek, hogy roppant csekély esélyt ad magának a párizsi olimpiára való kijutásra.

Az utolsó egy hónapom térdfájásos volt, hol tudtam edzeni, hol nem… – jelentette ki. – Összetettben 422-t kéne csinálni, vagyis a legjobbam felett emelni, ami még teljesen egészségesen sem lenne egyszerű, sőt… Immár csak a szerencsében bízhatok, másban nem. Hogy mekkora esélyt adok magamnak az olimpiai indulásra? Úgy egy százalékot…

Nagy Péter – a magyar súlyemelést egyedül képviselve – a londoni olimpián nyolcadik volt, Rióban a tizedik, Tokióban pedig a hetedik helyen végzett. Jelen állás szerint Párizsban nem lesz magyar súlyemelő.

Rovatok