Index Vakbarát Hírportál

Elképesztő összegért keltek el Michael Schumacher órái

2024. május 15., szerda 19:08

Négymillió svájci frankért (1,6 milliárd forintért) keltek el Michael Schumacher hétszeres Formula–1-es világbajnok autóversenyző karórái kedden a Christie’s genfi árverésén.

A nyolc karórát, köztük a Rolex, az F.P. Journe és az Audemars Piguet luxusóráit az autóversenyző családja bocsátotta árverésre. Michael Schumacher 2013-ban szenvedett súlyos fejsérüléssel járó síbalesetet, és azóta nem jelent meg a nyilvánosság előtt.

A versenyző számára készült F.P. Journe karórát, amit a Ferrari-csapat vezetőjétől, Jean Todttól kapott karácsonyi ajándékként, 1,5 millió svájci frankért (591 millió forintért) adták el az aukción.

Az Audemars Piguet egy Royal Oak karóráját pedig, ami szintén a bajnoknak készült, a becsült ár mintegy kétszereséért, 415 ezer svájci frankért (164 millió forintért) vette meg egy licitáló.

Michael Schumacher szenvedélyes óragyűjtő volt. A keddi árverésen a Genfi-tó mellett élő, 55 éves, hétszeres Formula–1-es világbajnok autóversenyző családjának birtokában lévő gyűjtemény egy részére lehetett licitálni. Az aukciót eredetileg hétfőre hirdették meg, de el kellett halasztani, mert a Chiristie’s árverési ház közlése szerint kibertámadás érte őket.

Rovatok