Index Vakbarát Hírportál

Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett a magyar pisztoly trió

2024. május 30., csütörtök 15:30

A Major Veronika, Jákó Miriam, Sike Renáta összeállítású magyar hármas ezüstérmes lett a nők 25 méter pisztoly trió elnevezésű, kieséses rendszerű csapatversenyében, miután az aranymérkőzésen 16–12-re kikapott Németországtól az eszéki sportlövő Európa-bajnokságon.

A magyarok a kvalifikáció első részében a harmadik helyen végeztek, majd a Q2-ben másodikok lettek, és ezután lőhettek az aranyéremért a Josefin Eder, Monika Karsch, Doreen Vennekamp összeállítású németekkel. A 16 pontig tartó aranycsata fordulatos mérkőzést hozott, hiszen Major Veronikáék 5–7-es állásról egyenlítettek, sőt 10–8-nál és 12–10-nél is vezettek még. Azonban az utolsó két ötös sorozatban a német csapat volt a jobb, és 16–12-re győzött.

Ez volt a magyar küldöttség második érme Horvátországban, az első érmet szerdán ugyancsak a Major Veronika, Jákó Miriam, Sike Renáta alkotta magyar hármas szerezte. A hagyományos csapatversenyben az 1756 körrel első németek és az 1746 körrel második franciák mögött lett a magyar alakulat bronzérmes 1741 körrel. Érdekességként a negyedik bolgárok is ugyanennyit lőttek, de a magyarok kettővel több belső tízest értek el.

Újabb kvótát nem szerzett a magyar küldöttség, de négy versenyzőnk – Fábián Sára Rahel, Major Veronika, Pekler Zalán Tibor és Péni István biztosan ott lesz a párizsi olimpián. 

Rovatok