Index Vakbarát Hírportál

Hosszú Katinka megszólalt a folytatásról, miután nem sikerült kijutnia az olimpiára

2024. június 25., kedd 12:05

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka megosztott egy bejegyzést, amelyből akár arra is következtethetünk, hogy nem próbálkozik többet az olimpián való indulási jog megszerzésével.

Hosszú Katinka sejtelmes bejegyzést tett közzé a közösségi oldalán azzal kapcsolatban, megpróbálja-e még valaha megúszni az előírt olimpiai szintet az ötkarikás játékokon való részvételhez. 

Ahogyan arról beszámoltunk, a 35 éves, háromszoros olimpiai bajnok világklasszis 200 méter vegyesen próbálkozott a párizsi indulási jog megszerzésével, ám a fináléban elért 2:18.41 perces ideje jócskán elmaradt a szinttől (2:11.47 perc), ezzel eldőlt, hogy nem lehet ott hatodszor is az ötkarikás játékokon.

„Köszönöm a rengeteg üzenetet, jó volt megpróbálni kijutni az olimpiára! Mondanám, hogy majd legközelebb sikerül”  – írta Hosszú Katinka a posztjában, amelyben azt is kifejtette, hogy az úszásban már minden lehetséges cél sikerült elérnie, amit szeretett volna. 

Az úszónő, aki az olimpiai címek mellett kilencszeres világ- és tizenötszörös Európa-bajnok is, azt írta, hogy nyugodt szívvel mondhatja, hogy „a folyamat adja a boldogságot, nem a siker”. 

Nekünk egy nagyon boldog évünk van 

– zárta a bejegyzését Hosszú Katinka, amelyhez több fotót is csatolt, többek között a kislányáról és a férjéről is. 

Rovatok