Index Vakbarát Hírportál

Meccs közben összeesett, majd meghalt egy 17 éves tollaslabdázó

2024. július 1., hétfő 11:08

A Kínai Tollaslabda Szövetség hétfőn részvétét fejezte ki, miután a válogatott nagy ígérete, a mindössze 17 éves Csang Cse-csie június 30-án meghalt. A fiatal sportoló mérkőzés közben esett össze egy indonéziai tollaslabdatornán, az életét a kórházban sem tudták megmenteni.

Az interneten keringő videókon látható, amint Csang 11–11-nél felkészül az adogatására, majd hirtelen összeesik a pályán.

A sajnálatos esetet megörökítő videó közösségi oldalra is felkerült. Figyelem! A videó a nyugalom megzavarására alkalmasak!  (A videót itt tekintheti meg.)

A fiatal játékos némi tanácstalanságot és megdöbbenést követően orvosi ellátásban részesült, majd gyorsan beemelték őt a mentőautóba, ami azonnal a kórház felé vette az irányt.

A tehetséges tollaslabdázó június 30-án, helyi idő szerint 23:20-kor halt meg az egészségügyi intézményben.

Csang tagja volt a kínai ifjúsági tollaslabda-válogatottnak, márciusban megnyert egy junior nemzetközi tornát Hollandiában.

A később játszott mérkőzések előtt egyperces néma csenddel emlékeztek meg Csangról a játékosok és a nézők, a kínai csapat tagjai pedig fekete karszalagot viseltek csapattársuk emlékére, írja a The Straits Times.

Rovatok