Index Vakbarát Hírportál

Íme, Magyarország 25 legértékesebb sportolója

2024. július 3., szerda 17:45

Hamarosan kezdődik a 2024-es párizsi olimpia, így a Forbes ismét kiadta azt a listát, amelyben Magyarország 25 legértékesebb sportolóját rangsorolta. Szoboszlai Dominik, a labdarúgó-válogatott csapatkapitánya az első, a rangsor utolsó helyét pedig a 2023-ban világbajnoki címet ünnepelt vízilabdázó, Vogel Soma kaparintotta meg.

A két olimpia között eltelt időszak nemzetközi – válogatott és klub – eredményei alapján állította össze a magazin azt a rangsort, ahol az aktív sportolókat három szempont alapján vizsgálták. Ezek eredményeiből állt össze a 25 legértékesebb sportoló listája, amit 2021 után ismét az olimpiai évében adtak ki –  immáron nyolcadik alkalommal hazánkban.

A legsikeresebbek a futballisták lettek tíz szereplővel, őket az úszók követik négy versenyzővel. A kajak–kenusok azonban hiányoznak, illetve női kézilabdázóink sem kaptak helyet. Érdekesség, hogy a Liu–testvérek országváltása miatt a gyorskorcsolya is lemaradt a listáról. 

A lista megmutatja, hogy az elmúlt négy évben nemzetközi eredményeket elért, aktív magyar sportolók közül ki az, aki a leginkább tud olyan énmárkát építeni, amivel plusz bevételeket képes magának generálni – illetve azt, hogy ki az, akiben erre nagy a potenciál, olvasható a Forbes.hu-n

Három értéket vettek figyelembe az összeállításnál.

A 25 legértékesebb sportoló

1. Szoboszlai Dominik

2. Szilágyi Áron

3. Gulácsi Péter

4. Hosszú Katinka

5. Schäfer András

6. Milák Kristóf

7. Sallai Roland

8. Szalai Attila

9. Orbán Willi

10. Valter Attila

11. Fucsovics Márton

12. Hanga Ádám

13. Rasovszky Kristóf

14. Michelisz Norbert

15. Dibusz Dénes

16. Juhász Dorka

17. Lékai Máté

18. Kapás Boglárka

19. Varga Barnabás

20. Kerkez Milos

21. Gazdag Dániel

22. Marozsán Fábián

23. Varga Dénes

24. Vas Kata Blanka

25. Vogel Soma

Rovatok