Index Vakbarát Hírportál

Peking ad otthont a FITEQ legrangosabb eseményének a vb mellett 2024-ben

2024. július 11., csütörtök 10:37

A Nemzetközi Teqball Szövetség (FITEQ) a Pekingi Olimpiai Fejlesztési Szövetséggel (BODA) együttműködve jelentette be, hogy hamarosan a kínai fővárosban is rendeznek Teqball World Series versenyt. A rangos megmérettetésre az ikonikus Olimpiai Parkban kerül sor, a híres kínai Arany Hét előtt, szeptember 20. és 22. között.

A szeptember utolsó hetére tervezett esemény jelentős mérföldkövet jelent a teqballközösségben, mivel a nemzetközi szövetség az év elején bevezetett új rendszere szerint 2. kategóriás eseménynek minősül. A világ 20 országából körülbelül 100 játékost várnak a szervezők a 60 000 dolláros összdíjazásért, amely 2024-ben a legmagasabb az eddigi versenyeken.

„Izgatottan várjuk, hogy a Teqball World Series első alkalommal Pekingbe látogasson” – mondta Borsányi Gábor, a FITEQ elnöke. „Az, hogy a BODA-val együttműködve rendezzük meg ezt az eseményt egy ilyen rangos helyszínen, megerősíti elkötelezettségünket a Teqball globális lábnyomának kiterjesztése és a sportág új magasságokba emelése iránt.”

Peking gazdag sportörökségének szimbóluma, az Olimpiai Park világszínvonalú hátteret biztosít a szabadtéri, ötasztalos versenyhez. A sportolók három kategóriában mérhetik össze tudásukat: férfi egyesben, férfi párosban és vegyes párosban. Minden kategória nyolc csoporttal indul, és a legjobb kettő jut a 16. fordulóba. Ezekben a kategóriákban a magyar és székely játékosok is kiemelkedő eredményeket értek el az elmúlt években.

Az első Pekingben megrendezett Teqball World Series növelni fogja a sportág népszerűségét, és hisszük, hogy eljuttatja mindenhova Peking, a »kettős olimpiai város« hírét

– emelte ki Fu Xiaohui, a BODA főtitkára.

Miközben a teqballközösség a mérföldkőnek számító eseményre készül, egyre nagyobb az izgalom helyi és nemzetközi szinten egyaránt. Férfi egyesben 32 játékos, párosban 24 pár indulhat, így biztosítva, hogy a legmagasabban rangsorolt sportolók mérkőzhessenek meg egymással a Teqball World Series pekingi állomásán. A LOC minden kategóriában nyolc szabadkártyát biztosít, hogy a helyi játékosok versenyezzenek és fejlődjenek.

A Teqball World Series Peking kategória kettes eseményen magasabb pontokat biztosít a FITEQ-világranglistán, ami döntő fontosságú lehet közvetlenül a 2024-es teqball-világbajnokság előtt a kiemelések megszerzéséhez.

Rovatok